WP_20161203_11_18_45_Pro.jpg

Premarchin periaate yksinkertaisesti. Koirakoulu Virikkeen tiloissa on paljon havainnollisia ohjeita koirien elekielestä ja oppimisesta.

WP_20161203_11_18_50_Pro.jpg

Lauantaina 3.12. oli viimeinen lähiopetuspäivä kakkosmoduulin osalta. Aiheena koirien kipukäytös. Palautin kaikki kirjalliset työt jo syyslomalla, joten kakkosmoduuli on kunnossa. Odotan vain arvosanaa.

15271975_1330514767070957_78054967290192

 

Varsinainen kipukäytösluento oli kaikille koulutuksen viimeinen koulutus, joten olotila oli haikea. Itselläni tosin jatkuu vielä, kun teen moduulin kerrallaan, valtaosa on urakoinut kaiken kerrallaan.

En kirjaa sen enempää ylös, kyseessä oli enemmäkin keskustelumainen tilaisuus kuin luento. Aiheesta hyvä sivusto esimerkiksi Kennelliiton sivuilla: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/perinnollisista-sairauksista/tunnistatko-koirasi-kivun

Lisäksi jokainen kertoi omia kokemuksiaan aiheesta ja eri sairauksista.

Ïtselleni tuli uutena asiana eteen, ettei paikallinen tulehdus nosta tarpeeksi tulehdusarvo. Itselläni siis kokemusta tästä tänä vuonna Marvinin kanssa. Marvin tuntuu olevan taas kunnossa, mutta pitkäaikainen "luonto parantaa" -projekti takana.

Toinen uusi asia oli koiran mahan ph-pitoisuus, eli jos koiran kaikki toimii normisti, maha sulattaa vaikka rautanaulan.

Lisäksi oli juttua siitä, että koira on kuitenkin koira, ei ihminen, joten kaikessa ei tarvitse mennä liiallisuuksiin "nice to know" -mentaliteetilla. Treenit tuottavat mielihyvää, joten treenaaminen koiran ehdoilla on hyvä vaihtoehto, kunhan toiminta on tosiaan koiralähtöistä eikä esimerkiksi menestyksen tavoittelua koirasta välittämättä. Lisäksi oli juttua siitä, että koiralajeissa menestyminen edellyttää myös koiran hyvinvoinnista huolehtimista.