nimet%C3%B6n.jpg

Teemu on ollut innoissaan pianotunneista ja lupasin ostaa ennakkojoululahjaksi sähköpianon. Löysinkin sopivan, ja piano on tulossa meille. Mielenkiintoisia ovat pakettien polut! Reitti on oikeasti järjetön.... mutta menee vissiin tietyillä autoilla ja tietyillä vuoroilla eri lähetyspisteisiin.

WP_20151112_17_01_00_Pro%20%281%29.jpg

Rallya ja mielettömän kehut rally-yhdistykselle

Laitoin aamulla Irikselle tällaisen postin.

Hei,
 
olen ilmoittanut koirani Novan (http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI17187/10&R=172.2)  rallytokokokeisiin. Valitettavasti rekisteripaperit ovat hävinneet, ja laitan toki uudet tilaukseen.  Postilakko kylläkin peruuntui, mutta en luota enää yhtään postin kulkunopeutuun.....
 
Jos rekisteripaperit eivät ehdi perille ennen koetta, voinko osallistua kokeisiin Koiranetistä tulostetuilla tiedoilla? Vai onko järkevämpää peruttaa kokeet? Kyseessä siis koiran ensimmäiset kokeet.
 
- Marika
vastas samantien:
Hei,
 
Jos uudet rekisteripaperit eivät ehdi perille ennen rally-tokokilpailua, ota KoiraNetin tulosteet mukaan. Ylituomari pystyy niistä katsomaan tarvittavat tiedot kilpailukirjan varmennuksen yhteydessä. Muista ottaa mukaan myös rokotustodistus. :)
 
Terveisin,
Iiris
 
Ja nyt alkoi jännittää!!
 
Olin keskiviikkona kausitokossa Ronin kanssa ja Roni oli suhteellisen nopeasti hallinnassa ja kontaktissa. Kesti jopa sen, että Mauri Mäyräkoira haki noutokapulaa vieressä. Näin Eijan vauvan :) ja siis Roni sai totutella vauvan läsnäoloon ja mudeista tykkää selvästi.
 
Torstaina oli rallya toisen kerran ja Nova oli ihan ulalla eikä pystynyt keskittymään yhtään. Oli vissiin syönyt kalkkunan ja tukossa sen vuoksi. Noh, on huomenna kunnossa ja Roni sai olla hallissa kunnolla.
 
 
WP_20151112_19_55_05_Pro.jpg
Ilona teki aikamoisen radan, uutena oli hyppy ja käytösruutu.
 
WP_20151112_20_24_22_Pro%20%281%29.jpg
Minna ohjeisti takapään käyttöä. Roni ei tykännyt tasapainoalustasta. Teki kyllä, mutta taso ihan erilaista kuin kotona.
WP_20151112_20_36_04_Pro.jpg
Minna neuvoi käyttämään opettamaan takapään käyttöä myös niin, että laittaa koiran ensin istumaan eteen oikeaan asentoon. Tässä vaiheessa annetaan palkka oikeaan kohtaan.
 
Sitten koiralle heitetään palkka kauemmas eteen ja koira saa hakea itse oikean asennon eteen istumiseen. Palkka heitetään eri kulmiin, niin koira joutuu hakeutumaan eri paikoista oikeaan paikkaan. Idea oli itse asiassa mahtava, tuota alan tehdä.
WP_20151112_20_36_12_Pro.jpg
Minna demosi myös, miten palkan eri sijainnilla saa helposti aikaan koiran paikan vaihtumisen. Rallyssa näin lähellä oleminen ei ole ihanne, pk-puolella kylläkin.
 
Lisäksi edessä istumista kannattaa opetella tuolilla istuen, niin koira on väkisen oikeassa paikassa. Tämänkin on mahtava idea.
 
Lauantaina oli Tiinan tokoa ja otin mukaan Novan. Aiheena ketjutus. Teimme niin, että otin ensin Novan kontaktiin ja hallintaan liikkumalla ja palkkaamalla. Tiina neuvoi aloittamaan aina lämmittelyllä eli koira kontaktiin ja kuulolle. Sama idea siis kuin Jirkalla. http://vainonk.vuodatus.net/lue/2015/04/leiki-ja-pelaa-kurssi-osa-2-tekstit-puuttuvat
 
Nova teki muutaman liikkeen palkatta ja sitten vapautettiin Teemun luokse ja Teemu antoi ruokapalkan ja leikki Novan kanssa. Hommaa jatkettiin niin, että Teemu juoksi Novaa karkuun. Tiina neuvoi hyödyntämään purkkia, jota voi käyttää myös silloin kuin ihmistä ei ole käytössä.
 
Teimme myös paljon sivulle tulo peliä. Tiina oli sitä mieltä, että Nova toimiii ja on kontaktissa kun alan liikkua, mutta alussa kontaktiin saaminen tuottaa ongelmia. Sivulle tulo -peli toimikin loistavasti. Alan siis tehdä sitä. Teimme taas muutaman liikkeen sarjoja ja sitten loppupalkalle. Paljon hyvää asiaa ja eteenpäin menemistä. Nova oli ihan eri tavalla kuulolla kuin torstaina rallyssa, eli tein oikean ratkaisun kun ei silloin tehnyt mitään. Onneksi tiedän syynkin asiaan.
 
Tiina kehui Novaa ja sanoi koiran osaavan jo paljon asioita, alkuun pitää panostaa ja sen toki tiesin itsekin.
 
Toisella vuorolla puhuimme siitä, miten toiseen takajalkaan saisi voimaa. Ensi alkuun kävelyttämistä tasaisella maalla, sitten pyörällä menoa. Kumpaakin etemistyyliin otetaan ravi mukaan. Sitten ylämäkitreeniä pieninä palasina. Alamäkeä hitaasti edeten. Hain oikeaa tahtia ja jalkojen käyttöä, niin että Teemu oli kohteena hallin perällä ja itse pidin pitkästä hihnasta bat-tyyliin kiinni. Nova oli edessä, joten näin askeleet. Lopuksi Tiina teki jonkin ihme jutun, jolla sai arpikudoksen pois.
 
Pakko todeta, että koulutus on voimaannuttavaa ja opettavaista! Tokoon minusta ei ole, mutta Tiinan koulutuksissa oppiin ihan älyttömästi. Suurkiitos tästä mahdollisuudesta.
 
Ilona ja Minna olivat meitä ennen, ja kerroin Minnalle, että tuolilla istuminen ja eteen tuloa on hyvä idea ja aloittelimme sitä. Minna neuvoi siirtymään hetken päästä siihen, että nojaan seinään ja jatkan sillä tyylillä.
 
Olen kyllä tajuttoman tyytävinen tähän viikkon!!
 
Teemu julkaisi videon: https://youtu.be/eoUHr-rrRlw
____________________________________________________________________________________________
Torstai kului IMS-koulutuksessa. Mielenkiintoista ja tarpeellista tietoa, tutustuin tavallaan tulevaisuuteen. Hyvä kouluttaja kruunasi päivän. Nyt vaan aloittelen työturvallisuusohjeiden yhdistelyn ja 15.12. suunnitteluun.
 
Uusi lukujärjestyskausi alkaa maananaina ja ahersin nyt arvioinnit kuntoon ja suunnittelen tulevaa neljäviikkosta.
 
Nöffeillä on sunnuntaina vuosikokous, jossa päätetään uusista vepesäännöistä. En tiedä, mitä mieltä nöffiväki on säännöistä, ja Lemmikkipalstoilla on kunnon meno taas päällä.... Tai oikeastaan Faceyhteisöliitännäisessä. Kuha-vitsejä satelee.  En ole kertaakaan nähnyt kohuttuja kuvia palstalla, nyt näin uusimmat kuha-vitsit. Jos kaikki tämä energia laitettaisiin rodun hyväksi, nöffeillä menisi lujaa.
____________________________________________________________________________________________
 
Sunnuntaina menemme Ulpukkaan uimaan ja samalle suunnalle synttäreille.
 
Lisäksi kertaan ennen seuraavaa viikonloppua rallykyltit omassa päässäni.
WP_20151114_17_34_46_Pro.jpg