Saimme juuri tilannetiedotuksen Forssaan tulleiden pakolaisten avuntarpeesta. Viesti on pidempi, mutta tässä lista, millaisista tavaroista on tarvetta.

"Turvapaikanhakijoita Forssassa on noin 250, joista 80% on miehiä ja 20% perheitä ja lapsia. Tulijat ovat pääasiassa Syyriasta, Irakista, Afganistanista ja Somaliasta. Turvapaikkahakemusten käsittely on ollut Suomessa aiemmin noin 3 kuukauden luokkaa, mutta nyt valmiuspäällikkö arvioi, että käsittelyaika tulee venymään puolesta vuodesta vuoteen. Vastaanottokeskuksen tunnelma on toistaiseksi valmiuspäällikön mukaan poikkeuksellisen rauhallinen.

 

Ennen kuin huolto saadaan SPR:n toimesta rullaamaan kunnolla, keskuksessa on kova tarve erityisesti näistä:

- miesten vaatteet

- miesten kengät (henkilöt ovat tulleet sandaaleissa)

- lastenvaatteet ja –kengät (lapset 0-10 v)

- lelut ja muut tarvikkeet

- naisten talvitakit, kengät ja talvivarusteet (muita naistenvaatteita ei tarvita)

- vuodevaatteet, tekstiilit"

 

Ilta kuluu siis Teemun vaatteita lajitellessa, lelujakin joutaa. Faktia, ja siten Fai, ovat mukana pakolaisten avustamisesta.

Tulin kotiin linja-autolla, auto siis koululla, kun jousi vaihdetaan ja jokin muukin osa samalla. Tulokkaat olivat pelaamassa jalkapalloa ja kaupassa muutama pyysi apua hedelmien punnitsemisen kanssa. Linja-autokuski kertoi, että vakiovuoroja ei ajeta perjantaina. Itselläni on perjantaina opetukseton päivä, joten en joudu ottamaan kantaa sen suhteen, menenkö silloin töihin. Virkasuhteessa oleva ei periaatteessa saisi olla pois. Mielenkiintoinen päivä kaiken kaikkiaan!