Olin lauantaina tuomaroimassa Lopella piirimestaruusvepeä. Voittajan veneissä oli tosi hankalaa saada kohtaamiset oikein, sillä en jaksanut soutaa vastavirtaan ja toinen vene lipui myötävirtaan. Tässä liikkeessä koira joutui lähtemään tosi sivusta, ja muut ohittivat, mutta Kuru alkoi kääntää venettä niin, että pystyi tuomaan sen tolppien väliin. Kerrankin koira yllättää positiivisesti tekemällä kokeessa jotain sellaista, jota se ei ole koskaan tehnyt treeneissä. Onnea Kurulle ja Merjalle!

Lähdimme lauantai-iltana ajamaan Virroille ja asetuimem Herraskosken mökkiin. Kokonaisuuteen kuuluu myös Lomasaari ja Marttisen nuorisokeskus sekä Virtain Perinnekeskus. Ilta meni alueeseen tutustuessa ja sunnuntaina olin uhrina kokeessa. Majoitussekaannuksen vuoksi muutimme sunnuntaina Lomasaaren rantasaunaan.

P1010001.JPG

Unet maittavat rankan leirielämän keskellä.

P1010002.JPG

Kortinpeluuta rantasaunassa.

 

P1010003.JPG

Rantasaunan verannalla säilyteltiin ja kuivateltiin vepekamoja. Marvin oli päivän suht sekaisin, tottui kuitenkin varusteisiin.

P1010004.JPG

Verannalta näkyi vepetreenirannan ja päivällä treenit. Marvin sai huipputreenin maltista!

Maanantaina olin Marvinin kanssa pk-jäljellä, joka sujuikin tosi hyvin. Jäljesti tarkasti eikä lähtenyt hallinnasta. Voin jatkossa tehdä enemmänkin jälkiä. Nova oli iltapäivällä tokoilemassa, teki hyvin töitä. Panostimme perusasentoon, tein kaikenlaista itsenäisesti ja toisen ohjaajan kanssa teimme kaukokäskyjä. Nova väsyi tosi paljon, mutta olimme treeneissä puolitoista tuntia ja kultaisia treenaili koko Herraskosken alueella. Tilanne oli tosi kuormittava, mutta ei tuottanut Novalle ongelmia.

Tokoilu imee kaiken energian!

P1010007.JPG

Tiistaiaamu oli koko leirin parasta antia. Olimme Johannan hakutreeneissä. Ensin teimme kokeenomaisen treenin kisavalmiille flätille. Olin maalimiehenä.

P1010008.JPG

Marvinille tehtiin neljä toistoa, joissa maalimies juoksi piiloon koiran nähden. Vaikeutta lisättiin koko ajan, jotta koira joutuisi käyttämään vainuaan. Marvin työskenteli tosi hyvin ja innolla. Löydöstä sai aina ruokapalkan. Laji on tosi kiva ja kouluttaja ja treenit aivan huippuja: kiitos tästä mahdollisuudesta.

P1010009.JPGP1010011.JPG

Menimme jälki- ja hakutreeneihin Anskun Sedanilla, kyydissä oli joko Valo tai Vilja-tyttö. Marvin käyttäytyi asiallisesti ja malttoi odottaa autossa eikä ryysinyt tapansa mukaan. Kiitos kyydeistä ja kivasta seurasta!

 

P1010012.JPG

Illalla oli mejäklinikka ryysimiseen, mutta Marvin ei toheloinut leirillä missään tilanteessa, joten ei näyttänyt nyt oikeaa minäänsä.

P1010013.JPG

Keskiviikkona olimme vihdoin vepessä. Marvin teki oman veneen haun, sujui kuin unelma ja tuli vieraassa rannassa tolppien väliin. Lisäksi teimme vieraalle viennin poijulle. Sai nyt palkaksi ruokapurkin. Koitti kuulemma tarjota poijua, mutta pudotti kuitenkin. Hiukkasen ollaan kuitenkin edistytty. Keskiviikkona väsytti aika lailla, mutta onneksi vepessä ei tarvitse omaksua uutta, joten treenit menivät ihan ok. Vienti jäi päällimmäisenä Marviin mieleen.

 

P1010014.JPG

Lähdimme ennen kahtatoista ajamaan kohtia kotia ja matkalla pysähdyimme vielä Ideaparkiin. Virallisten treenien lisäksi kävelimme paljon hihnalenkkejä; koirat ohittivat muita koiria varmana sata kertaa, hevosia, ankkoja, kissan, lampaita muutaman kerran. Samoin ihmsiä oli koko ajan vieri vieressä. IdeaParkissa kävelimme sihisevien ja suhisevien laitteiden vieressä. Virallisten treenien lisäksi uusia tilanteita tuli roppakaupalla.