Blogissa oli käynyt torstaina 750 lukijaa. Huh!

Hieno pelastus: http://vivas.fi/koirat-ovat-jumissa-kanootissa-ja-huutavat-aani-pihisten-apua-kolmas-koira-saapuu-pelastamaan/                              Juttuun liittyy myös video.

 

Koirakerho Sopu on tilaamassa yhteistilauksella uusia veneitä, varasin jo yhden. Alenusta voi saada 20 prosenttia, joten ilman muuta kannattaa olla mukana.

Kennelkerho etsii toko-kouluttajaa: "Etsimme innostunutta kouluttajaa kevään toko-treeneihin! Yhteydenotot Riitta-Maijalle tai Sirpalle.
http://www.kennelkerho.fi/hallitus.html "

 

laatikko-normal.jpg

Ahkera työmies tarkkailee valun kuivumista

003-normal.jpg

001-normal.jpg

Seinät on laatoitettu

IMG_1144-normal.jpg

 

002-normal.jpg

Saunan puoli

Laura oli Novan kanssa perjantaina tokossa, olivat menneet liikkeestä maahanmenoa, seuraamisia ja häiriötreenejä. Novaa koitettiin houkutella leluilla, ruualla ja ties millä, mutta oli silti juossut suoraan Lauran luokse. Luvan saatuaan sai mennä muiden ihmisten luokse. Sunnuntain hakutreenit peruttiin, koska osallistujia ei ollut tarpeeksi.

Teemu jäikin kaverinsa luokse yökylään ja meni lauantaipäiväksi metsään puutöihin. Tosin märältä näyttää! Pakkasen tosiaan laski ja nyt lämpöasteita on kolme. Jätin auton ääntöpaikalle ja lähdin hakemaan muita metsästä. Nova ei lähtenyt luotani nuotion ja ihmisten luoksi, vaikka Novaa kutsuttiin ja Marvin lähti hakemaan Teemua. Ilmeisesti perjantain häiriötreeni oli jäänyt Novan  mieleen. Tosin Nova olisi halunnut mönkijän kyytiin...

Olin sunnuntainakin metsässä ja tein lopuksi Marvinin kanssa seuraamispätkää ja noutoja. Kumpikin sujui hyvin. Kotona kertasimme palautuksia ja Marvin sai viedä pelastusliivejä Juholle. Ei ongelmia siinäkään.

metsa-normal.jpg

metsa2-normal.jpg

metsa3-normal.jpg

Nöffien avoin terveystietokanta

Nöffeille suunnitellaan avointa terveystietokantaa yksityisihmisten voimin. Ovat jo selvittäneet laillisuuden eli olleet yhteydessä Kennelliiton lakimieheen ja bernien tietokannan ylläpitäjään. Mitään esteitä ei ole ja Koiranet tosiaan toimii samalla periaatteella, mutta tiedot saa esille vasta koiran kuoltua. Jade-corgilla oli nivelrikkoa jo alle kaksivuotiaana oli ollut Skutin hoidettavana. Vaihtoi kotia ja muutti äidillilleni. Eli 11-vuotiaaksi, alkuperäisiä eläinlääkärin todistuksia ei ollut ja myöhemmin uutta diagnoosia ei tehty, vaikka saikin välillä hoitokuureja. Tiedon nivelrikosta sai kuitenkin ongelmitta Koiranettiin lisätietokohtaan. Jos avointa tietokantaa ei olisi toteutettu, niin nöffeillä olisi vaadittu eläinlääkärin lausunto ja koiralta olisi pitänyt lukea mikrosiru jopa korvatulehduksia hoitaessa, jos olisi halunnut tiedon nykyiseen excel-taulukon lisäsarakkeena. Toivotan siis kovasti onnea ja olen hengessä mukana, kun avointa tietokantaa luodaan. Jos tarvitaan helppoon ja mekaaniseen työhön kirjaajaa, voin tehdä sitäkin.

Avoimet ovet

Otsikon lisäksi töissä oli lauantaina AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ. Hieno nähdä kaikki puhaltamassa yhteiseen hiileen ja paraatikunnossa.

Kaikille avoin tilaisuus

PELASTUSKOIRALUENTO 27.2.2014

Paikka: Forssan Kaupungintalo, Valtuustosali

Aika: 27.2.2014 klo 18.00

Forssan Palveluskoirat järjestää pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneille infotilaisuuden. Kaikki asiasta kiinnostuneet tervetuloa tilaisuuteen! Tilaisuudessa kerrotaan pelastukoiratoiminnasta, paikalla myös Vapepan edustaja kertomassa Vapepan toiminnasta yleisemmin.
Nyt kaikki pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneet paikalle kuuntelemaan, jotta saisimme innokkaita harrastajia toimintaan mukaan.
Lisätietoa tilaisuudesta: minna.rauhaniemi (a) gmail.com

Ja avoin ja rehellinen kasvattaja

Olin vielä yhteydessä kultaisen kasvattajaa, ja katsoi että kuvio olisi liian mutkikas eli toinen omistaa ja toinen treenaa. Fiksu kasvattaja kun sanoi suoraan. Alkoi miettiä sitä, että ei etsi uutta kotia, vaan ohjaajaa koiralle jollei täysosuva kotia tule vastaan.

Rauhoittumista?

Keskitytään nyt Novan kanssa tokoon ja Marvinin kanssa käsissä pysymiseen. Tosin Marvin on ollut viime aikoina ällistyttävän fiksu ja filmaattinen. Annen mukaan rauhoittuvat neljävuotiaana, mutta haavakkojen haku saa aikuistumaan. Miklaus-leiri olisi toukokuun lopussa: https://www.facebook.com/events/1461592860728355/?ref_newsfeed_story_type=regular  Voi mennä liian lähelle hakuleiriä, eli en pysty menemään samana kuukautena kuin yhdelle leirille.

miklaus-normal.jpg

lepo-normal.jpg

Marvin on kotosalla superhyperrauhallinen

nimet%C3%B6n-normal.jpg

 

Hakuleirille löytyi pitopaikka eli jos ei ihmeitä satu, menemme Liesjärvelle. Kävin juttelemassa asiasta tänään Tanjan kanssa ja laittoi tarjouksen Palveluskoirille. Olimme maanantaina näyttelytreeneissä ja Marvin esiintyi upeasti: oikea näyttelypuudeli! Eikä oikeankaan puudelin esiintymisessä ole vikaa. Marvin vaan arastelee kurkkuaan, Jenni meinasi että juonut kylmää vettä. Mitään tautiepidemiaa ei pitäisi olla liikkeellä. Juoksutin koirat Lautaojien takametsässä, joten Marvin saattoi käydä uimassakin jossain ojassa.

Näin suht mielenkiintoista unta, tuli ihan outo olo, mutta unessa selviteltiin vanhoja asioita eli oli ilmeisen terapeuttinen uni. Lisäksi näen unia uusista vaatteista ja pukeutumisesta, taitaa olla selvä ihme, että vaatekaapin sisältöä pitäisi uudistaa. Kaivan kuitenkin unikirjan esille monien vuosien pölystä.