Olin tänään toista kertaa koulutuksessa, ja olimme Annen luona tekemässä noutoja. Ehdin juoksuttaa koirat ennen lähtöä pelloilla väsyneeksi, ja varasin ajamiseen perjantaita enemmän aikaa. Kun en itse ollut hyperaktiivisessa tilassa, Marvinkin pysyi hiljaa ja aloillaan pitkään. Tosin sain lainaksi ihan lyhyen remmin, joka rajoitti riehumista. Otin istumista ja maahan menoa muutamia kertoja, ja ihan alkeistasolla paikalla oloa istuen. Seuraaminen meni taas sähläämikseksi, toisella yrittämällä onnistui jo joten kuten.

Nouto mentiin niin, että kävelin koiran kanssa neliön, ja jätin dummyn matkalla niin että koira näki jätön. Kävelimme samaa reittiä takaisin, ja lähetin Marvinin. Lähetys onnistui ja Marvin juoksi heti dummylle ja toi innolla minulla. Pudotti juuri eteen, ja Anne neuvoi ottamaan jatkossa koiran vastaan istuen.Muuten ok.

Paikalla oli kaksi puoliveljeä. Marvin alkoi jossain vaiheessa säheltää, olisi pitänyt viedä jo ennen sitä autoon.

Kotona käytin koirat metsässä ja niityllä juoksemassa ja kotiin tullessa Marvin jäi ulos nukkumaan. Taisi väsyä!

Väinöllä on rokotusaika keskiviikkona. Menemme Tallinnaan syyslomalla ja koirat menevät Karangon koirahoitolaan. Rokotus olisi toki pitänyt uusia muutenkin, mutta nyt rokotus ei saa mennä vanhaksi, jottei tule kahden viikon varoaikaa.