Miisu majailee uuden kodin pihapiirissä eli näyttäytyy ja käy syömässä, mutta ei mene sisälle. Onneksi on lämmintä, hiiriä ja juomaa riittää ja rohkeus lisääntyy koko ajan, eikä Miisu poistu pihapiiristä. Kisu on viikon aikana ottanut ykköskissan paikan kotona ja osallistuu elämäämme kaikin tavoin. Keskustelee, tulee syliin ja vaatii huomiota niin kuin Miisu ennen.

Marvin osaa kävellä hihnassa ongelmitta ja kävimmekin pienellä kävelyllä kumpanakin päivänä viikonloppuna. Osaa jo mennä maahan-istu-sarjaa. Vieraiden kohtaaminen sujuu ongelmitta ja eilen ei edes huomannut putkimiehen tuloa. Toisaalta Marvin on innostunut astumisesta, ja siihen pitää puuttua eli nostaa Marvin pois Teemun tai Karvakamun päältä. Piilotin Karvakamun ja muitakin pehmoleluja. Väinö ei anna astua itseään. Lisäksi Marvin pääsee sohvalle ja sänkyyn eli pitää vahtia, ettei hypi niiltä alas.

Marvinilla on rutkasti saalisviettiä eli rakastaa palloja, köyden veto on jokapäiväistä huvia joko ihmisen tai Väinön kanssa.

 

Sosiaalistamiskurssia oli viimeisen kerran, ja Marvin jaksoi kävelylenkin hyvin ja olimme sen jälkeen kentällä. Otin maahanmenoa ja istumista vieraassa paikassa ja Anne nosteli koiria pöydälle ja totutti vieraan käsittelyyn. Marvin suuttui tosissaan: pisti vastaan ja murisi. Rauhoittui kuitenkin hetken kuluttua. Huomasi kyllä hyvin, miten tärkeää pennun varhainen sosiaalistaminen ja koirakouluun vienti on. Ilmoitin Marvinin lastentarhaan, joka alkaa parin viikon päästä. Lisäksi menemme Superviikonloppuun Punkalaitumelle kuunteluoppilaaksi toukokuun lopulla.

Kävin kirjastossa ja lainasin noutajakirjoja ja lueskelen nome-juttuja.

Sain Mediakasvatuksen lopputyön palautettua tänään.