Inkoon reissun jäljiltä maanantai meni aika lailla toipumiseen, koiratkin olivat ihan kuitteja. Marvin työskenteli vedessä kuusi tuntia ja juoksi tuntikausia metsässä, villat juoksivat kuin viimeistä päivää ja toki vieraassa paikassa olo ja muiden koirien kanssa oleminen väsyttää. Oli kyllä tosi kiva tarjota koirille tilaisuus isossa laumassa oleiluun. Löysin Marvinista ja Novasta punkin, ja sain ne poistettua siististi.

Loimaan kokeen "ei jäsenten"  ilmoittautumisaika alkoi maanantaiaamulla ja koiria on jonossa tuplasti se, mitä mahtuu. Hyvä koepaikka ja kauden lopun lähestyminen saa kaikki hakemaan koepaikkoja ennen sääntömuutosta. Olen koittanut metsästää hukkuvalle pidempää, mutta ohutta dummya.

Amerikan H(u)ippu-koira läpäisi soven täysillä pisteillä neljän treenikerran jälkeen. Onnea Kaija ja Hippu! Hippu on siis Marvinin isosisko. Hippu on ollut ihmeissän, kun uimisesta ja parista noudosta on saanut palkkaa.

Tilasin Masseterista Marvinille ja Ronille kaksipistevaljaat, hihnat ja kahvan.

 

001.jpg

Valjaat vievät paineen tunteen pois kaulalta ja kaksipistekiinnitys on parempi kuin yksi kiinityskohta. Kahva estää sen, että omistaja vetää takaisin kun koira vetää. Kun vastavetoa ei tule, koiran ei tarvitse vetää lisää.

003.jpg

Marvin rauhoittui heti. (Käsi on hullusti tuossa kuvassa, kädessä ei siis ole palkkaa.)

004.jpg

012.jpg

Roni on liian hyvin kontaktissa, joten etu ei tule esille ainakaan kotipihalla.

018.jpg

 

Pokemon Go -jahti on ilmeisen koukuttavaa! Teemulla ei ollut omaa älypuhelinta, joten sovimme, että hankitaan nyt. Pojat jäivät heti Elisalla käynnin jälkeen Forssan jahtiin.

Halusivat kävellä Prismasta kirjastolle ja kirjastollakin kilometrejä kertyi pari. Kehräämön alueella on pokestoppeja. Alueella oli monta poikarykelmää ja kauhean pulina menossa.

Teemu lähtee katsomaan Humppilan tarjontaa, kunhan uusi puhelin latautuu, nyt oli akku suht tyhjä. Pakko kehua hyvää myyjää. Alaa(kin) vaihtaneesta entisestä opiskelijasta voi olla ylpeä, kun näkee, miten hyvin osaa nykyisen työnsä tehdä.

WP_20160719_16_19_52_Pro.jpg

WP_20160719_16_20_52_Pro.jpg

13690786_1629879527323979_87726590531415

Keskiviikkona kävimme Mäkilammilla lenkillä ja testailin uutta valjassysteemiä. Marvin teki lenkin päätteeksi rauhoittumistreeniä ja esineen pitotreeniä.

WP_20160720_11_01_46_Pro.jpg

Rauhoittuu heti, vaikka vieressä oli nyt esineitä.

Testasin valjaita vepetreeneissä ja Marvin oli rauhallinen ja käsissä koko ajan.Teki erilaisia vientejä, vahvistettiin siis edelleen pitämisestä. Vei kaikki mahdollisia köysilaatuja. Hyppäsin lopuksi palkaksi veneestä. Edelleen voi pudottaa köyden vähän ennen luovutusta, mutta nostaa kyllä itse. Riskinä on siis se, että kokeessa vastaanottaja laittaa kädet liian aikaisin alas.

Torstaina oli toinen kerta aksan alkeiskurssia. Roni oli aivan huikea!! Ja siis nimenomaan Roni, itsellä ohjaamisia pitää treenata vielä kerta jos toinenkin. Susanna kokeili Roni ja näytti hienolta. Kiva porukka ja ihana ohjaaja.

Marvin treenasi luovutuksen pitoa sekä Teemun kanssa ja aksaryhmäläisen kanssa. Teemu oli vastaanottamassa esteen takana.

Kävimme torilla ja Kehräämöllä. Kummassakin paikassa oli paljon nuoria Pokemon-jahdissa. Teemu pääsi vitostasolle, eli pääsee nyt kouluttamaan Pokemoneja. Taluttelin koiria, ja saivat hyvää häiriötreeniä samalla.

Perjantaina kävimme uudestaan Forssan torilla ja Kehräämön alueella. Koirille tekee hyvää käydä ihmisten ilmoilla ja touhu on ilmeisen väsyttävää.

Juho tuli meille kello viisi lauantainaamuna, hiukan koirat haukkuivat, mutta eivät vaikuttaneet edes hämmästyneeltä. Juho joutuikin treeniavuksi lauantaina. Jännä juttu, että ihmisen muuttuminen vaikuttaa luovutukseen. Joka tapauksessa koe edenneeni asiassa, sillä Marvin istui pitkän tovin rauhassa paikoillaan esine suussa. Tätä alan siis vahvistamaan ja yleistämään seuraavaksi.  

Pirkanmaan noutajien vepeporukan jäsenet esittelivät vesipelastus Roihu-leirillä perjantaina. Hienoa!!

Roihun tunnuslause on: Olen liekeissä!  Niin olen minäkin, sillä perjantai-illalla tuli tiedot eläinkoulutuskeskuksen luennoitsijoista ja luettavista kirjoista.Odotan jo kovasti luentoja ja jopa Moodle-kurssin avautumisa. En ole koskaan ollut yhtä innostunut opiskelusta, tosin jounalistiikka ja kustannustoimittajan opinnot olivat äärettömän mielenkiintoisia.