Olemme olleet Lautaojien takametsässä lenkillä, liikuntaa tulee sielläkin ja metsätöiden vuoksi näkyvyyskin on hyvä. Kun liikun suhteellisen pienellä alueella ristiin rastiin, koirat seuraavat sijaintia eri lailla kuin eteenpäin suuntautuvassa lenkeilyssä. Luoksetuloja tulee vahvistettua mieletön määrä/lenkki. Lisäksi maasto on vaihtelevaa eli ylämäkiä, alamäkiä, kalliota, oksien ja puiden yli hyppelyä... Kuva on tosi viime vuodelta, ja itse asiasta eri paikastakin, Lautaojien takametsä on hakattu vasta syksyllä.

juokau.jpg

Arki-iltoina en jaksa tehdä mitään, eli naksuttelukin jää vapaapäiville. Olen tehnyt viikonloppuna esineiden nostoa, ja homma sujuu jo kuin oppikirjassa.Tein toistoja mahdollisimman paljon ja eri esineillä ennen kesää. Lisäksi olen testannut sitä, että liikun kun Marvin katsoo minua. Homma toimii! Koira on rauhallinen ja tein lauantaina pienen kävelylenkin niin, että pidin Marvinia vapaana Sulosentiellä. Treenailin asiaa sisällä, toimii muuten, mutta katsekontakti häviää kun lähestymme takkaa. Sama homma kuin Jaanan luona, siellä siis ovi aiheutti katsekontaktin putomisen. Mutta muuten ihan uskomaton asia! Jaana kertoi kiharasta, joka veti kuin höyryveturi, mutta Tommy sai sen kahdessa kuukaudessa siihen kuosiin, että koira oli vapaana Helsingin rautatieasemalla. Asia tuntui uskomattomalta, mutta nyt uskon, että muutos on mahdollista.

Kun aloitin "lähellä pysymisleikin" ja "katsella liikuttamisen", jouduin pysähtymään ja jopa pakittamaan. Nyt riittää, että alan hiljentää vauhtia, Marvin vilkaisee heti.

Olemme myös aloitelleet paikalla oloa kotosalla, häiriönä ruoka.Teen samaa myös Ronin kanssa, oppi kerrasta, että ruoka häviää jos nousee tavoittelemaan sitä. Roni tulee hyvin remmin luo kun olemme lähdössä, nyt sujuu myös kun olemme lähdössä kotiin. Ainoa ongelma on, että jännittää sisälle tuloa, jos väliovi on kiinni. En päästä kuraisia koiria sisälle saakka, siksi väliovi on kiinni. Novan kanssa piti tehdä paikalla oloja, mutta ymmärsi sivulle asetetun häiriöpalkan niin, että alkoi tehdä kieppejä.... Selvisi, että Laura on opettanut kiepin ja oli pyytänyt toimintoa tiistaina. Ei siis ihme, että Nova tarjosi asiaa. Kierrätän villoja tuolien ympäri. Nova osaa asian ennestään, Roni toimii kun kosketuskeppi menee edellä. Harjoituksiin menee puolesta minuutista minuuttiin, joten saan mentyä kaikkien kanssa kolme kierrosta kymmenessä minuutissa. Omat taidot kehittyvät, koirat saavat tekemistä sisällä ja kaikilla on kivaa!

Novan tulokset tulivat takaisin A/A ja 0/0. Näkyvät jo Koiranetissä.

Pitäisi kirjoittaa töihin liittyvä teksti, aikaa olisi ollut koko viikonloppu, mutta en ole saanut kirjoitettua yhtä ainutta sanaa...