Minna suunnittelee vepeporukalle treeniliivejä. Pyysin Eijalta vanhaa logoa, on minusta kiva. Tosin piirrosmallia ei ole enää jäljellä.

11075741_942641855769177_299644410_n.jpg

Putkeen-lehden verkkoversio: http://issuu.com/suomenagility…/…/putkeen_1-2015_nakoislehti Näytti kivalta, tosin luin vain muutaman artikkelin.
 
Pääsiäisjänes liikkeellä:
 

Hiljaiselo rikkoutui tiistaina. Kävin ensin palveluskoirien kentällä. Otin Ronin kanssa A-estettä. Ja ihme on tapahtunut, osaa sen! Meni kevyesti yli monta kertaa ja oli innoissaan. Toki Roni oli remmissä, en tiedä, hakeutuuko esteelle vapaana. Mutta hyvä alku! Lisäksi teimme muutamia tokojuttuja. Marvin oli myös mukana, teimme noutoja, seuraamisia ja paikalla oloa. Vuorottelin koiria, joten treenipätkistä tuli tarpeeksi lyhyitä.

Marvinilla alkoi rallytokon jatkokurssi. Aloitimme erilaisella koroketreenillä eli koirille vahvistettiin matalalla levyllä seisomista. Ideana on opettaa seisominen siinä, ja sitten on helppoa opetella seisovan koiran ympäri kiertäminen. Aion käyttää samaa ideaa myös Ronille tokoiluissa.

Tauko oli tehnyt tehtävänsä ja Marvinille kesti tosi kauan keskittyä tekemiseen. Teimme uusia kylttejä ja sitten kahta erilaista rataa.  Pakko tunnustaa, että olin itsekin unohtanut radalla toimimisen ja olin ihan ulalla. Irroittelin taas remmistä ja teinkin sitten monella kyltillä. Ilmeisesti Marvin on oppinut, että paikalle jääminen tehdään silloin kun irrotan remmistä, jos pidän kiinni, niin kääntyili mukana. Uutena asiana oli ISTU + 90 asteen käännös + ISTU. Sama siis oikealle ja vasemmalle. Oikealle meno onkin helppoa, vasemmalle eli koiraan päin meneminen vaikeaa.

Viimeinen etappi oli Piskipalvelun eskari. Paikalla oli uusia koiria, joten aloitimme yhteiskävelyllä. Roni touhusi muiden kanssa menomatkalla, mutta paluuvaiheessa otti koko ajan kontaktia ja haki palkkaa. Teimme kontaktiharjoituksia ja erilaisia pätkiä liikkumista. Muutama koira karkasi ja säntäili ympäri kiitolaukkaa ympäri kenttää. Ronia asia ei häirinnyt laisinkaan. Anne kehuikin hyvästä ärsykekontrollista. Roni jatkoi omaa hommaansa, vaikka toinen koira sähelsi iholla. Ronin tekemiseen on tullut varmuutta ja röyhkeyttä, röyhkeys on Ronin suhteen positiivinen asia.