Pakkanen laski ja lunta tuli ainakin parikymmentä senttiä: talvi! Pääsimme lauantaina kunnon metsälenkille ja tein pihalla esineruutua. Marvin rakastaa esineruutua ja toi nyt "oudotkin" esineet. Lisäksi teimme noutoja ihan dummylla. Marvin oli jostain kumman syystä tosi fiksulla pääällä. Sunnuntaina lunta satoi, satoi ja satoi, joten pääsimme lenkkeilemään lumiseen metsään. Mutta joo, koskaan ei voi olla onnellinen eli silmäkulma aukesi lauantaina lenkillä tai sitten pihan ruusupensaissa. Ei tunnu haittaavan koiraa ja onneksi haava oli paljon parempi jo sunnuntaina.

20140201_102911.jpg

Novalla ei ollut tokoa, sillä viikonloppuun osuu muutto hallista toiseen. Olisin mennyt sunnuntaina talkoisiin, mutta kaikki olikin kunnossa jo lauantaina. Näytti kuvissa tosi valoisalta ja avaralta!

halli.jpg

Kuva otettu Palveluskoirien Facebook-jaosta.

Lauralta tuli ikävä viesti, että Pikke-koiralla on kaihi kummassakin silmässä, sokeutuu vuoden sisällä. Sovimme, että Laura käy näyttelykurssin Novan kanssa loppuun, niin kurssipaikka ei mene hukkaan. Nova oli kuin vanha tekijä näyttelytreeneissä, esiintyminen taitaa olla puudeleilla verissä. Marvin alkoi jo mennä hyvin, jaksoi esiintyä ja heiluttaa häntäänsä loppuun saakka. Nova teki lopussa tokohyppyä, ongelmia ei enää ole. Tehokkaat treenit! Näin Minnan, ja hakuleiri on toukokuussa. Varmistaa ajan pian, joten varaan viikonlopun.  Lisäksi helmikuussa on pelastuspuolen luento.

Olen taas flunssassa, edellinen ei mennyt kunnolla ohi, kun uusi alkoi. Sain onneksi tehtyä kolmannen jakson arvioinnit kunnialla, samoin itsearvioinnin siihen vaiheeseen kun se nyt mahdollista. Integraatio pyörii koko ajan mielessä. Lisäksi urakoin oppikirjan medialuvun kustannustoimittajalle. Lainasin uuden Folletin kirjan eli Vaarallinen omaisuus. Alku ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pesuhuone valettiin tiistaina ja keskiviikkona oli vedeneristeiden vuoro. Mietimme portin tekemistä eli Teemu pystyy kulkemaan ongelmatta kotiin ilman pelkoa koirien karkaamista, toisaalta saa olla rauhassa kotona jos jättää ainakin Marvinin laajennusosaan. Uusi tarvikelasku tuli ja summa on 117 euroa. Nelisensataa on nyt mennyt tarvikkeisiin. Lisäksi putkimieheltä tuli 600 euron lasku.

20140205_124634-normal.jpg

20140206_113255-normal.jpg

Päätin jäädä keskiviikkona ja torstaina kotiin sairastamaan, samoin Teemu. Hävetti oikein yskiä ja köhiä Faktian esittelyn aikana.

Vesipelastuskirjaa en ehdi edes ajatella, mutta onneksi muut ehtivät eli saan pian valmiin koulutusjutun ja Miakin lupasi kuvia, jos niitä tarvitaan. Tosin kuvia taitaa olla jo yllin kyllin, mutta kiitos tarjouksesta! Lisäksi Aili lähetti tekstejä käytännön liikkeistä a´la Lewin. Aikaisemmin sain Bettinalta ranskan kielisiä tekstejä. Materiaaleista ei siis ole pula, mutta ajasta ja ehtimisestä sitäkin enemmän.

Nöffeille suunnitellan avointa terveystietokantaa yksityishenkilöiden voimin. Keskustelupalstalla on muutenkin paljon hyviä ja asiallisia ehdotuksia, miten tiedottamista voitaisiin parantaa. Toivottavasti ideat hyväksytään, vastaavasti kuitenkin toimitaan todella monessa rotuyhdistyksessä. Toivottavasti tiedotushalukkuus leviäisi rotuyhdistyksestä vesipelastukseenkin. Itse ehdotin palstalla, että jos vesitestia ei haluta, niin miksi ei kehitetä virallisten vesipelastuskokeiden sovea sellaiseksi, että siinä testataan koiran uimataitoa ja soveltuvuutta lajiin. Nythän sovessa mitataan myös opettuja asioita ja ohjaajan hermoja. Ja jos mennään vielä pidemälle, miksei sove tai vepe ylipäätään voisi palvella koirien oikeaa työkäyttöä? Hukkuvassahan on tällä suurin virhe jos ajatellaan oikeaa työkäyttöä.

Kesällä olisi tiedossa tällainen leiri: https://www.facebook.com/events/635480149846133/?ref_dashboard_filter=upcoming  Jää väliin, sillä olen tuomaroimassa Lopella viikonloppuna. Leiristä jäisi puolet pois ja inhoan kiirellä säntäämistä paikasta toiseen.

Kultainen narttu  etsii uutta kotia. Kun ei ole ottamassa uutta koiran rahan vuoksi, kiinnostavia koiria on koko ajan tarjolla. Kirjoitinkin jo kasvattajalle, ja katsotaan eteneekö asia. Laura olisi kiinnostunut agilitysta ja jos koko riittää vepeen, niin ottaisin toki vepetreeneihinkin. Lisäksi Laura miettii taipparien läpiviemistä. Jos täällä alkaa pelastuskoiratoiminta, niin koirasta olisi varmasti siihenkin. Ihanne tosiaan olisi, jos koira sijoittuisi ominaisuuksiltaan Novan ja Marvinin puoliväliin. Mutta odotellaan tapaamista, siinähän asia selviää.

Kirjan arvonta: https://www.facebook.com/photo.php?v=669994106380578&set=vb.423682127678445&type=2&theater