Olin viikonloppuna Joensuussa tuomaroimassa vepekoetta. Kyseessä oli siis Vallun tuuraus eli homma tuli vähän puskan takaa ja heti leirin perään. Leiriväsymyksen vuoksi ei huvittanut ajaa yhtään kilometriä, joten menin junalla. Lähdin jo perjantaina ja onnistuin valitsemaan loistoyhteyde: Humppila-Toijala, Toijala-Riihimäki, Riihimäki-Lahti, Lahti-Joensuu. Alkumatkasta oli junassa puolisen tuntia kerrallaan ja sitten nopea vaihto toiseen junaan!

Mari haki minut Joensuusta ja yövyin Marin luona. Ihana Rico-pentu oli täysin ällikällä lyöty, kun jäin yöksi. Oli kyllä rauhallinen pentu Marvinin rinnalla; ja minä otin kultaisen kun flätit ovat niin häsliä…

Koepaikka oli todella hyvä, paikalla oli majoitustiloja, vessoja, päämaja, sauno sun muuta. Keli oli kumpanakin päivänä haastava, pahimmillaan veneessä oli vettä viitisen senttiä ja aallot löivät koko ajan lisää. Ainoa koe, jossa en tuomaroinut märkäpuvusssa, sillä en raahannut mukaan mitään ylimääräistä.

Paikan lisäksi ihmiset olivat itäsuomalaisen ihania, ja oli kiva nähdä tuttuja niin harrastuksen tiimoilta kuin muutenkin. Timo ja Liisa tulivat saunomaan ja paistamaan makkaraa. Koiraharrastus on ennen kaikkea ihmisharrastus.

Kotimatka sujui yhdellä matkalla, mutta Juicea siteeraten, Pieksämäen asemalla odotusaikaa kertyy.

Kiitos kuitenkin kaikille kivasta viikonlopusta!

 

logopieni.jpg