Selvittelin perjantaina työasioita, minulla siis on ensi vuonna töitä. Mietin jopa vuorotteluvapaalle jäämistä, mutta se ei auttaisi ketään, sotkisi vaan asioita enemmän. Hyvä näin, pääasia että päätös on nyt tehty. Meillä on ollut menossa YT-kierros ja vaikka asia ei koskekaan itseäni, niin torstaina minulla on äärettömän huono olo. Olen ollut muutenkin tosi väsynyt koko talven ja päätin nyt aloittaa uuden ruokavalion. Sain ohjeet perjantaina ja kävin ostoksilla. Katsotaan, miten homma etenee ja onnistun.

Perjantaina oli upea ilma, ja kävin koirien kanssa pari kertaa remmilenkillä. Rakensin pihalle Marvinille maalitolpat ja kujan. Vaihtelen palkkauskohtaa, eli olen eri puolilla tolppia ja välillä lähetän. Marvin rakastaa hommaa, ja selvästi tajunnut idean. Ei edes sählää, vaan menee itse takaisin lähetyspaikalle. Teen tolppatreeniä nyt päivittäin, ja katsotaan, miten homma siirtyy veteen. Tein Ronin kanssa kiertämisiä, osaa toki asian, mutta ei olla hetkeen tehty ja asiaa tarvitaan agissa ja tokossa. Tarjoaa toimintaa ja kiertää kumpaankin suuntaan.

Lauantaina olin ensin töissä rallyto-tokeessa. Otin aikaa VOI-luokan koirien suorituksista. Oli kiva seurata muiden suorituksia, rallytokoa on helppo aliarvioida, mutta ylemmät luokat ovat haastavia.

11051480_10153140206279346_1289776979_n.

Lähtöpaikalla. Kuva Pia Taiminen.

Marvin oli koepaikalla todella fiksu ja rauhallinen. Tapahtuipa odotusalueella mitä tahansa, kiinnitti huomiota vain minuun. Marvin oli kontaktissa ja rauhallinen myös suorituksen aikana, mutta mokasin itse muutamalla kyltillä. Hassuin virhe oli remmistä irrottaminen.... -10. Ilman sitä olisimme saaneet tuloksen.

11069315_10153140206564346_1304923747_o.

Ohjaajavirhe eli remmin irrottaminen. Kuva Pia Taiminen.

Hauska ja rento laji, ehdottomasti uudestaan kokeisiin loka- ja marraskuussa. Sitä ennen tosin treenaan itse ainakin ennen vepekautta ja sen jälkeen. Oli myös kiva nähdä tuttuja!!

10840153_10153140206674346_1345746791_o.

Pähkäilyä, miten rata meneekään... Koira on kuitenkin kontaktissa ja odottaa rauhassa uusia ohjeita. Kuva Pia Taiminen.

Nöffeillä oli lauantaina vuosikokous. Etukäteen viisi jäsentä ilmaisi asettuvansa ehdolle hallitukseen ja kertoi tavoitteensa julkisesti. Tavoitteena ovat avoimuuden ja tiedotuksen lisääminen. Tässä asiassa nöffeillä onkin paljon kehitettävää, ero esimerkiksi noutajapuoleen on ihan mieletön. Lisäksi ideana on toteuttaa avoin terveystietokanta. Hienoa, jos terveystieto kanta toteutuu! Tässäkin asiassa nöffien ajatusmaailma on ollut ihan eri planeetalla kuin avoimilla yhdistyksillä. Lisäksi tavoitteena on kehittää toimikuntien toimintaa ja harrastustoimintaa. Niistä en "ei-jäsenenä" tiedä sen enempää. Ehdokkaat pääsivät kaikki hallitukseen, ja muutkin valitut ovat taatusti ajatuksien takana. Onnea! Ja jos edes osa tavoitteista toteutuu, nöffipuolella otetaan iso harppaus kohti nykyaikaa.

Nimet%C3%B6n.jpg

Sunnuntaina menimme Tampereelle koirauimalaan. Yhteensä koiria oli 12, ja kolme pääsi kerrallaan puoleksi tunniksi uimaan. Tampereen koirauimala: http://www.koirauinti.com/

Marvin oli viimeisessä vuorossa, ja seurana oli kaksi muuta kultaista. Marvin tajusi heti, että nyt päästään uimaan, eikä altaaseen meno tuottanut ongelmia.

_DSC0650.jpg

Teimme uhrin pelastamisesta ja vientejä. Kumpikin sujui kuin unelma, lähtee tekemään vientiä vauhdilla ja innolla. Kun otin itse vastaan esineen, piti hyvin eikä pudottanut. Vieraalle vedessä olevalle tarjosi huonommin. Esineen pitämistä suussa kun vastaanottaja on vieras, pitää vielä treenata. Emma piti esinettä tosi hyvin, kun otin vastaan. Laituri olisi varmasti paras paikka. Koirauimalassa pystyi treenaamaan hyvin vientiä ja uhria, ja toki ihan perusnoutoakin.

_DSC0651.jpg

Lisäksi uittaja käveli altaan ympäri ja veti lelua vedessä. Idea on perusuitto, mutta hyvä treeni vaikkapa voittajan veneeseen, sillä siinä koiran pitää uida karkuun menevä vene kiinni. Marvin ei anna periksi, ja kun sai esineen lopulta kiinni, oli ilo ylimmillään.

_DSC0661.jpg

Uimalassa on hyvä pesupaikka, kotona on nyt puhdas noutaja. Näyttää ihan erilaiselta kun ennen…. Marvin oli tosi fiksusti odotusajat, rohkea kaikilla alustoilla ja pysyi käsissä.

_DSC0668.jpg

Kiva kokemus! Kiitos kuvista Minna Kujanpää. Lisää kuvia.

Ja oli kiva nähdä "Ronjaa":
 
Nimet%C3%B6n.jpg