Kansalaisopisto järjesti Loimaan hallilla koirahierontakurssin. Nova pääsi mukaan.

WP_20160205_16_05_20_Pro.jpg

Kokeneen koirahierojan opastuksella käydään läpi koiran anatomiaa, hieronnan perusteet, venytykset, alku- ja loppuverryttelyt. Harjoitellaan hierontaa ja venytyksiä omalla koiralla. Kurssi on tarkoitettu niin koti- kuin harrastuskoirienkin omistajille, mukaan lukien vinttikoiria kilpailuttavat. Ota kurssille mukaan koirasi (joka tulee toimeen muiden karvakuonojen kanssa), hieromiseen sopiva alusta, jonka päälle mahdut itsekin, koiralle vettä ja koulutusnameja, muistiinpanovälineet sekä omat eväät. Opettaja kerää kurssilla materiaalimaksun 5 e/opiskelija.  Kouluttaja: Taru Lehtonen.

 

___________________________________________________________________________________________

WP_20160206_10_57_17_Pro.jpg

Materiaali on niin hyvä, etten tehnyt muistiinpanoja.

WP_20160206_11_32_59_Pro.jpg

WP_20160206_11_44_02_Pro.jpg

Greyhoundin kaikki lihakset näkyvät.

WP_20160206_11_36_08_Pro.jpg

Paljon tuttuja ja ihan uusiakin kasvoja. Lilolle tuli hiukan kylmä...

Opin perusasiat hieronnasta, ja löysin Novalta jumin loukkaantuneen jalan yläpuolelta. Pitää hieroa usein läpi ja avata jumit.

Hyvä kirjoitus lihasjumeista: http://tyynewhippet.blogspot.fi/2014/03/kotihierontakoulutus.html

 

_____________________________________________________________________________________________

Jonna haki jauhettua peuran jauhelihaa, lihaa ja luita. Ostin pakkasen täyteen. Tämä vuosi mennään ostopeuralla, mutta ei sentään ilman peuraa. Jauheliha maistui koirille!

Novan isällä on todettu kaihi, ja kyseessä 11-vuotias koira. Tosin kyseessä on jo vanhempi uros eli kyse ei liene pelätystä juveniilista kaihista. Kaihityyppejä on monia ja niiden periytyvyys villakoirilla vielä hyvinkin epäselvää.

Nöffeillä on taas jokun hämärä sanasota menossa Lemmikkipalstoilla.... Edelleen ihmetyttää, miksi pitää puida kaikki julkisella palstalla. Tuossakin riittäisi, että kaksi ihmistä kirjoittaisi toisilleen meilejä.

WP_20160207_13_29_44_Pro.jpg

Olin sunnuntaina palveluskoirien halllilla Marvinin, Ronin ja bassettien kanssa. Roni teki alustalle menoa ja alusta oli ruudun keskellä ja hypyn jälkeen.

Lisäksi tein nose workia laatikoilla ja magneettirasialla. Rallytokon kyltit kyltit käyvät tuohonkin tarkoitukseen, joskin oikealle rallykoiralle ei kannata laittaa etsittävää telineeseen. Roni häiriintyi aika lailla basseteista.

Marvinin toimi tosi hyvin ja sain nyt tarkentamaan hajuun. Kumpikin tarjoaa jo maahanmenoa ilmaisuksi.WP_20160207_14_00_55_Pro.jpg

Näin Eijan perjantaina kaupassa ja nose workin kouluttaja on kuulemma kehunnut meidän porukan koirien oppimiskykyä. Syksyllä jatkokurssi ja ID-tunnistuskurssi.