Ihana reissu takana! Olin tiistaina treenaamassa hakua Hollolassa. Tärkein tavoite oli nähdä, miten pelastushaku eroaa pk-hausta. Treenaamisen kannalta ero on tosiaan pieni, mutta uskoin asian vasta, kun näin omin silmin, miten pelastuspuolen koira ja ohjaaja toimii. Marvin pääsi vierastreeneihin ja etsikin maalimiehet vauhdilla ja sai kehuja ilmaisusta. Kiitos tästä ja lomamökistä Netalle ja Ritalle. Ja Urholle croksista….

Keskiviikkona suuntasimme Valkealaan ja veteen. Sää oli vesitöihin sopiva eli mittari näytti 31 astetta. Villat kävivät uimassa, eivät lähde rannalta, mutta kun kannan veteen, uivat innolla rantaan. Villat siis uivat ja noutajat vepeilivät.

Marvin vei erilaisia esineitä, reissasi surffilaudalla ja vei sen rantaan. Lisäksi Marvin pelasti kaksi uhria, hyppäsi veneestä ja vei uhrille pelastusliivit. Veneestä viemään lähteminen olikin hyvää  pohjatyötä voittajan rannan suuntaiseen vientiin. Lisäksi Marvin hyppäsi kiveltä, pelasti hukkuvan valjailla, haki toisen hukkuvan  ja vei nämä veneelle. Sen jälkeen piti vielä veteen vene rantaan. Oikeassa  tilanteessa hukkuvat nostettaisiin veneeseen, nyt ei tehty sitä.

Kivaa oli, Marvin nautti kun sai tehdä jotain erilaista vedessä. Kiitos kaikille, etenkin Bettinalle :)

Marvin ja omistajan stessin aihe.... Vei pelastusliivejä innoissaan. Teimme esineen vientiä ja nostoa veneeseen lyhyelllä matkalla ja sitten erilaisia variaatioita ihmiseltä toiselle, ihmiseltä veneelle ja veneeltä hukkuvalla. Marvin oli ihan innoissaan tehtävistä ja jopa viennistä.

vepe%20081-normal.jpg
marvin2-normal.jpg

luovutus2-normal.jpg

kansi-normal.jpg

vepe%20085-normal.jpg

luovutus-normal.jpg

marvin-normal.jpg

Varsinainen aarre oli surffilauta eli Marvin opetteli vetämään lautaa. Koiran on helppo käsitellä lautaa, joten varsinaista opettelua ei ollut.

hymy-normal.jpg

 

marvin3-normal.jpg

Marvin pääsi laudalle.

marvin4-normal.jpg

Ja hyppäämään siitä.

marvin5-normal.jpg

 

 

Marvin pelasti eri ihmisiä valjailla.

marvin7-normal.jpg

 

 

Novascotiannoutaja ei ollut ennen harrastanut vepeä, mutta oli innokas oppilas!

ns2-normal.jpg

ns3-normal.jpgns4-normal.jpg

ns-normal.jpg

ns5-normal.jpg

Urho oli tosi taitava. Teki mitä vaan.

urho3-normal.jpg

urho2-normal.jpg

urho4-normal.jpg

 

Rita viemässä

rita3-normal.jpg

Rita noutaa veneen

rita-normal.jpg

Marvin hyppäsi kiveltä, pelasti valjailla Netan, ui pelastamaan Bettinaan ja sen jälkeen tuo veneen rantaan.

marvin8-normal.jpg

Ja vene rantaan.

 

vepe%20080-normal.jpg

Lopuksi yhteisuintia

vepe%20094-normal.jpg