Minulla on tammikuussa vapaat perjantait, jopa olen päässyt juoksuttamaan koirat metsässä kolmena peräkkäisenä päivänä. Lisäksi melskaavat ulkona vapaapäivinä muutamia tunteja. Olen tehnyt pieniä koulutusjuttuja.

Novan kanssa opettelimme kosketusalustaa, tein eteenmenoa keltaiselle kupille (pysyy siinäkin paikoillaan) ja jotan muuta pientä. Marvinin kanssa olemme ottaneet palautuksia ja sain onnistuneita noutoja.

Olimme sunnuntaina 13,1. Ressurastilla ja Teemu teki Novan kanssa luoksetulon ja keltaiselle kupille menon. Marvinin kanssa otettiin rauhoittumisia ja säheltäminen loppuikin nopeammin kuin viime kerralla. Pysyi rauhallisena paikalla Merjan kanssa, ja tuli kutsusta luokse vauhdilla. Kuru oli vieressä häiriönä ja Marvin yritti aina mennä Kurun luokse.

Kävimme vielä juoksuttamassa Kurua ja Novaa. Nova oli ensimmäistä kertaa ilman Marvinin mukana oloa vieraan koiran kanssa. Ei ongelmia.

Tosin nyt kulunut viikko on ollut aika lailla nollatekemisen aikaa. Alkuviikon olin Janakkalassa koulutuksessa (Luki-juttuja) ja loppuviikolla on ollut paljon pakkasta. Novan toko-koulutuskin peruttiin pakkasen vuoksi (-25). Kisu on kauan suunnitellut lämmintä villapetiä ja viime yön pakkasennätys rohkaisi toimintaan. Ujuttautui siis Novan päälle nukkumaan.

Nova kävi sunnuntaina Kurun kanssa juoksentelemassa. Toimii nätisti muiden koirien kanssa.

Lausunnot ovat tulleet, joten urakoin nyt oppikirjatekstit kuntoon. Aika lailla viimeisessä vaiheessa ollaan!