Olen päässyt joka päivä vähintään tunnin remmilenkille kaikkien koirien kanssa ja lisäksi vapaana juoksemista on tullut puolesta tunnista tuntiin.

Marvin oli tiistaina toista kertaa Kultahännän rallytokossa. Teimme ensin koroketreeniä ja sain Marvinin kiertämään jo täyden kierroksen. Pakko kyllä tunnustaa, että käyttää nyt takaosaansa ihan eri tavalla. Opettelimme sitä, että koira menee ohjaajan eteen istumaan ja koira ohjataan siitä joko etukautta tai takakautta sivulle. Lisäksi kummassakin kyltissä on kaksi variaatiota, eli koira joko istuu automaattisesti tai jää seisomaan ja ohjaaja lähtee liikkeelle samantien. Onneksi teimme näitä kylttejä, en hahmottanut ideaa oikein aikaisemmin. Teimme kyltit sarjoina ja treenasimme tiiviskontaktista seuraamista. Marvin keskityttyi todella hyvin, olimme välillä todella supussa ja ahtaassa tilassa. Turha kai sanoa, että tykkäsin treneistä ihan tajuttomasti.

Keskiviikkona oli aurinkoinen päivä ja aamu alkoi reippaalla lenkillä. Sen jälkeen kävimme kahlaamassa lumessa Lautaojien takametsässä. Laura on raivannut navetan viereen treenitilaa. Roni opetteli agilityn kontakteja ja pieniä seuraamispätkiä. Marvinin kanssa tein paikalla oloa korokeella ja kertasin tiistain rallytokokyltit.

Ronilla oli viides kerta alkeistokokurssia. Kertasimme kaukokäskyjen eli liikeratojen toimintaa. Kun liikeradat olivat kunnossa, jatkoimme kaukojen kanssa. Ensin testasimme, että takapalkan käyttö onnistuu ja sitten teimme kaukoja takapalkan kanssa. Takapalkka oli Ronille uusi asia, mutta olen käyttänyt etupalkkaa rallytokon "koira paikalla, ohjaajaa kiertää koiran". Anniina neuvoi, että kannattaa aina palkata ensimmäisestä asennon vaihdosta. Eli koira jätetään alossa maahan ja ensimmäinen liike on nousta makuulta istumaan. Jos koira nousee kokeessa istumaan, loppukin liike sujuu. Suurin ongelma on ensimmäinen nousu. Liike on suht loppupäässä ja motivaatio saattaa jo olla vähissä. Eli vaikka jätän jatkossa palkkoja vähemmällä, ekasta noususta palkkaan aina.

Uutena asia oli seisominen, Roni pysähtyy jo hyvin seisomaan, mutta ei jäää vielä paikoilleen. Tein seisomista myös puomilla ja keinulla. Roni on uskomattoman hyvin kontaktissa, ei halua poistua minnekään vierestäni ja haluaa koko ajan tehdä. Koko ryhmällä oli hauskaa ja koirat osaavat uskomattoman hyvin asiat. Ajattelin kotimatkallakin, miten hyvä ilmapiiri oli. Annina kehuikin meitä Facessa.

Nimet%C3%B6n.jpg

 

Loimaan Kennelkerho järjestää flyball-koulutusta pääsiäisen kunniaksi. Marvin ainakin rakastaisi lajia.

http://youtu.be/yWjH_OhGsq8
 

Jätän kuitenkin nyt väliin, sillä koiramenoja on vaikka muille jakaa. Lisäksi menemme pääsiäisenä Helsinkiin ja samalla Tellington Ttouch -luennolle. Masseterin sivuilta löytyy myös artikkeli vilkkaudesta.Tiedossa on myös vepetreenit koirauimalassa. Kiitos ideanikkarille!