Johanna on lähdössä Viroon IPOR-kokeeseen. Kävimme liikkeitä läpi, ja osa koirista kokeili liikkeitä. Marvin kokeili ”tajuttoman soutajan” veneen pelastamista. Vene on siis ajelehtimassa vedessä, soutaja makaa veneessä. Koira tuodaan rantaan, ja lähetetään hakemaan venettä rantaan. Marvin ja muutkin liikettä kokeilleet koirat toimivat kuin ammattilaiset. Erona on tosiaan se, että koira ei näe veneen soutamista eikä köyttä ojenneta.

Johanna treenasi omillaan IPORin liikkeitä, ja aion itse testata ainakin ohjattuna veneille menoa. Lisää ohjattavuutta ja auttaa siten esimerkiksi voittajan poikittaisessa viennissä.

Keskiviikkona oli extra-treenit ja mukana kaksi lajiin tutustujaa. Kummallakin on taustalla peruskoulutus ja kilpailukokemusta tokosta. Kun tähän lisää uimataidon, kaikki liikkeet sujuivat ongelmitta ensimmäisellä kerralla. Johannan idea Urmaksen hyppäämisestä oli ilmeisen hyvä, sillä nyt Urmas toimi enemmän kuin täydellisesti.

Marvin teki vain vientejä. Aikaisemmin kyseessä olisi ollut itkua ja hammasten kiristelyä. Nyt vei innolla köyden veneeseen, ei pudottanut ja palasi ongelmitta takaisin. Aloitimme siis ruotsalaittain veneestä eli koiralle liike oli nouto. Lisäksi Marvin vei dummyn veneelle.

Toisella kierroksella Marvin vei uhrille ensin pelastusliivit, sitten poijun ja viimeiseksi dummyn. Loppupalkaksi sai vetää uhrin rantaan. Vei siis ketjutettuna kolme esinettä ja samalla paluuta vahvistettiin.

Meillä on viikonloppuna kaksi koepaikkaa, toivotaan että ykkönen tulee jompa kumpana päivänä.