Olimme keskiviikkona lenkillä niin, että Pikkekin oli mukana. Koirat tulevat hyvin toimeen, eli käytännössä Marvin juoksee omia menojaan ja muut pyörivät jaloissa. Koirat löysivät eilisen verijäljen ja Nova jäljesti vapaana tosi hyvin, hitaasti ja tarkasti. Tosin ei jäljestä sataa metriä pidempää, väsyy nopeasti. Marvin jäljesti koko jäljen. Marvinia ei kannattaisi päästää juoksemaan jäljille, mutta metsässä on niin paljon kaikkia hajuja, että juoksee kuitenkin jonkun jäljen perässä. Lisäksi jälki säilyy metsässä viisi viikkoa, joten jälkiä on taatusti jossain päin. Lisäksi teimme kunnon pituisen jäljen huomiseksi, nyt merkattiinkin kunnolla ja makuihin saa palkat. Laura meni piiloon ja Marvin säntäsi hakemaan, palasi kyllä vauhdilla luokseni. Ongelma on maalimiehellä pysyminen. Lauralle vienti ei sujunut kotipihalla, Marvin meni sähläysmoodiin.

Nova on jumissa, tai siis viime talvena loukkaantunut jalka tekee kiusaa. Syö, juo, leikkii ja jäljestää, mutta jopa sohvalle nouseminen on vaikeaa. Olisiko telonut jalan uudestaan tai ehtikö jalkaan muodostua nivelrikkoa?

Keskiviikkona menimme kolmansiin hakutreeneihin. Nova oli taas häiriöhajukoirana. Alueella on verijälki, kunnon makuineen. Marvin treenattiin mahdollisimman kaukana verijäljessä. Kävi kyllä kuumana, mutta haki maalimiehet ja jäi leikkimään narupallolla kunnolla. Upea homma. Lisäksi sai viimeiseltä maalimieheltä kolme broileria, joten ainakin pysyi maalimiehen luona. Paikalla oli viisi koira, ja viimeinen hautasi vinkupossun.

Torstaina menimme heti aamusta ajamaan verijäljet. Marvin tohotti alussa, mutta pysähtyi makuille hyvin ja teki kulmat hyvin. Ensimmäisen makauksen jälkeen jälki kulki ryteikköjen läpi, ja oksissa oli taatusti verettömiä kohtia. Marvin eteni kuitenkin jälkitarkasti. Nova leikki aamulla innoissaan, mutta jalka vaivasi taas lenkillä. Pikke alkaa laumautua poikiin ja ilmeisesti autossa on kivaa, ei tulisi sieltä millään pois.

Lenkki päättyi lumisateeseen eli talvi taitaa hiljalleen alkaa. Koitan tehdä vielä muutaman jäljen eli toisen ojan yli ja toiseen katkokulman.

Elisan ohje:

Ryteikköön vaan
 
Ryteiköt rajoittaa koiran menoa ja koira joutuu oikeasti keskittymään tehtävään, eikä tohota nenänsä ohitse. Marvin kuulostaa samalta kuin Liinu. Liinu on parhaimmillaan ihan kauheassa maastossa. Ja jos alku on juuri se missä vauhtia on, niin alut kannattaa juuri tehdä ryteikköön.