Talo%203%2017-18_11_2015%20027.jpg

Rak15 kirjoittaa blogia äidinkielen tunnilla. Kuva: Mikko Pietilä

nimet%C3%B6n.jpg

PT14 käytti blogin kuvia ja kertoi omista töistään.

IMG_7282.jpg

Tutustuin nosturialan koulutukseen Lo15:n kanssa. Aiheesta kirjoitetaan torstaina blogitekstejä. http://liebhe8rr.blogspot.fi/

IMG_17282.jpg

Tiistaina oli koulutus uusiin atk-järjestelmiin eli työpäivä venyi pitkäksi. Olin niin paleleva jo tiistaina, että päätin jättää kausitokon viimeisen kerran väliin. Aika moni muukin on sairastumassa tai sairas, sillä kausitoko peruutettiin. Koitin saada ensi vuoden aikatauluja kasaan. Tammikuussa tuli jo päällekkäisyys, joten en pääse Loimaan rallytoko-kokeisiin töihin tai itsekään osallistumaan. Loimaan Kennelkerhon palstalla kysellään myös halukkuutta osallistua keväälläkin doboon. Doboon olisi kiva osallistua, mutta jätän nyt väliin, sillä koitan raivata kevättä tyhjäksi. Tosin joulupukki tuo omia varusteita, niin voimme jatkaa kotosalla mukavaa jumppailua. Kausitokokin oli kiva, mutta sekin saa jäädä pois keväältä.

Forssan palveluskoirilla olisi tarjolla jatkoa Tiinan koulutuksiin. Tekisi ihan älyttömästi mieli osallistua, mutta jätän väliin, sillä muuten kalenterin raivaus ei onnistu. Suosittelen kuitenkin koulutusta ihan kaikille ja suurkiitos tästä mahdollisuudesta! Tammikuussa siis nose workia ja tammi-huhtikuussa rallytokoa. Touko-syyskuu vain vepeä :)  Mutta vaikka pidän lajivalikoiman kolmessa, siinäkin vaaditaan kolmen paikallisen kerhon jäsenyys.

Torstaina oli Forssassa rallytokoa ja paikalla oli tosi vähän  porukkaa. Ehdimme siis treenata miltei puoli tuntia/per koira radallakin. Aika luksusta! Nova oli innoissaan, laihduuskuuri on lisännyt energiatasot pilviin. Teimme lähtöön liittyviä harjoituksia, eli "tuomari" kyseli lähtölupaa ja käytti koiran nimeä. Käytin etupalkkaa hallin takana, ja Nova keskittyi sinne eikä edes katsonut "tuomaria". Käytin palkkakeppoa myös muuten radalle, eli ketjutan liikkeitä muutaman sarjan kokonaisuuksiksi. Toki keposta täytyy hiljalleen luopua. Mutta teen tuota vielä hetken. Radalla oli hyppy ja putki, ja Nova oli niistä aivan intona. Sai rallyyn vauhtia.

Olin paikalla ajoissa, joten ehdin käydä koirien kanssa kaupunkikävelyllä. Katselin myös aksaa, ja Susanna pitää sitä tosi kivasti. Tykkään!

Teen Marvinin kanssa hajuerottelua kolmella purkilla. Rauhoittuu työhön ja ei tee yhtään virheilmaisua.

 

WP_20151127_21_33_36_Pro.jpg

Pääsin perjantaina lenkille jo aamupäivästä ja hyvä niin, sillä neljältä satoi ja sade jatkui koko illallan. Koiria ei ulkoilu inspiroinut.

Lauantaina Nova oli ystäväkoirailemassa Jokioisten joulunavauksessa. Olo ei ole kovastikaan jouluinen, kun mittari näyttää kuutta astetta ja lumesta ei ole enää tietokaan. Oli kuitenkin kiva nähdä ennen meitä vuorossa ollut Anne ja Hector ja meidän jälkeen tuleva Hannu aja mäykyt. Nova näki tuttuja ja halasi ihmisiä.

Sunnuntaina teimme parin tunnin lenkin ja Marvin ja Roni kaivoivat koko ajan.... Ihanaa viettää koko päivä niin, ettei ollut yhtään menoa.

 

WP_20151129_12_30_06_Pro.jpg

WP_20151129_12_34_22_Pro.jpg

Teemu opetteli pitsan tekemistä.

WP_20151129_15_26_09_Pro.jpg

WP_20151129_16_07_09_Pro%20%281%29.jpg

Teemu opettelee edelleen pitsojen tekemistä. Tässä maanantain pitsa. Oli  kuulemma hyvä pohja. Jauhoina "oikeita" pitsajauhoja eli durumvehnää joukossa.

WP_20151130_14_58_18_Pro.jpg

Palveluskoirilta tuli joulukuun hallikoodi ja muistuteltiin pissasakosta. Onneksi maksoin Novan merkkaamisen ja perjantaina. Ei tosin näy vielä tilillä.

"Tämän parin kuukauden hallikauden aikana on ilmennyt piittaamattomuutta pissasakko maksun suhteen. Kouluttajilta varsinkin toivotaan tarkkaavaisuutta ja puuttumista, jos omissa ryhmissä ilmenee koirien sisälle pissaamista ja kakkaamista. Jokaisesta vahingosta, joka sisälle sattuu on maksettava 5€ "pissasakko" ja siivottava välittömästi. Pissasakko purkki löytyy hallin kulmapöydältä. "

_____________________________________________________________________________________________

Suomen Landseeryhdistys ry:n yleiskokouksessa 22.11.2015 hyväksyttiin uudet VEPE-säännöt. Sääntöuudistus siis etenee seuraavaksi Kennelliittoon.

_______________________________________________________________________________________________

Winnonasta tuli siis tieto, että kahdeksan otetaan haastatteluun ja hakijoita oli moninkertainen määrä. Ottavat haastatteluun nimenomaan ammattilaisia ja heti töihin pystyviä. Haen varmaan elokuussa uudestaan, vaikkei ammattimaisuus etene sitä ennen yhtään. Nyt jännään toista työkuvioita muuttavaa asiaa. Asia selviää joululomaan mennessä??

nimet%C3%B6n.jpg

 

Työnantaja tilasi meille influenssarokotteet, mutta rokotusaika peruuntui, sillä rokote on loppu. Saa nähdä, sairastunko nyt, olo on ainakin kamala.

Näin unta, että Teemu ajoi autolla ja meni lentokoneeseen. Sai sen käyntiin ja oli tulossa hakemaan minua kyytiin.

LENTOKONE. Nopeatempoisen elämäntavan ja elämäntilanteiden välittäjänä lentokone vie unennäkijän yllättäviin ja nopeisiin kokemuksiin. Lentokoneen ohjaaminen voi kuitenkin olla epävakaista ja pakkolaskutkin ovat mahdollisia. Onnistuttuaan ne kertovat unennäkijän hallitsevan elämäntilanteensa.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä näin unta, että olin jossain koiratapahtumassa Ahvenanmaalla tai ainakin saaristossa. Koiraharrastajia oli paljon mukana ja osa koirista teki pelastustehtäviä. Vesi ei kyllä ollut kauhean sinistä, mutta avautui tyynenä edessä. Katselin merta rannalta ja laivasta.

Meri liittyy toteutumattomiin haaveisiin; vaikka aineelliset asiat olisivatkin kunnossa, kaipaat jotain henkisempää. Kahlaaminen matalassa meressä tuo surua. Matka meren yli kuvastaa persoonan tai elinolojen muutosta, uutta alkua.