Viikonlopulle osui  helle, hyttyset, siivoustalkoot ja naksutinkoulutus. Olimme lauantaina siivoustalkoissa ja hiki virtasi ja hyttyset söivät. Sunnuntaina oli vielä kuumenpaa ja sama määrä hyttysiä.

Luento-osuudessa oli paljon asiaa, moni asia oli tuttua, mutta itselleni oli uutta palkitsemissuunnan merkitys. Eri eläinljien koulutussaavutukset olivat mielenkiintoisia eli vakoojakissat ja -linnut ja kymmeniä kilometrejä uivat delfiinit.

Hain Marvinin kotoa vasta kun käytännön osuus alkoi, ja Marvin oli aivan ymmällään. Hyttyset ja helle vissiin vaivasivat ja kesti kauan ennen kuin tajusi, että ollaan koulutuksessa. Teimme ensin luopumisia, sitten kosketuskeppiin kosketusta paikalla ja liikkeessä. Asia oli toki tuttu, mutta selvästi näki ettei ruoka maittanut normaalin tapaan. Liikkeessä pitäisi antaa palkka edestä päin ja kun tajusin sen, seuraaminen menikin paremmin. Teemme seuraamista kosketuskepillä jatkossa. Lisäksi otimme alustoja, ja asia sujuikin ongelmitta. Olen tainnut tehdä alustoja kerran ja siitä on vuosia aikaa. Joka tapauksessa palkka pitää antaa alustan päältä. Ja tosiaan vasta kun koira on jo koskenut alustaan, ettein vain houkuttele. Lisäksi teimme kohteen kiertoa ja kun sain kädet oikeaan asentoon, homma sujuikin. Marvin alkoi kiertää ilman kosketuskeppiäkin. Kiertäminen oli uusi kokonaan uusi asia.

Kotona kokeilin kaikkea Väinön kanssa, ja Väinö tosi osasikin kaikki ennestään. Panostin siihen, että laitan palkan alustalle.

Tykkään tosi paljon siitä, että kaikki onnistumiseen liittyvät ohjeet ovat selkeitä eivät epämääräisiä suhteeseen tai johtajuuteen liittyviä. Toinen palkitseva asia se, kun alun keskittymiskyvyttömyyden jälkeen koira alkaa tehdä jotain. Otimme vielä Marvinin kanssa alustaa kotona  ja hoksasikin asian.

Ilmeisesti sunnuntai oli kuumin päivä, sillä Marvin oli kotonakin ihan väsyksissä. Oma olokin oli enemmän ja vähemmän väsynyt, nyt iltasella mietin kaikkea uutta läpi.

Sää viileni maaantaina, ja sain kaikkien oppilaiden arvioinnit Winhaan. Lisäksi viimeisiä opinnäytetöitä käytiin läpi. Olen tajuttoman väsynyt ja tekisi mieli vain nukkua. Koirien kanssa touhuilu ja pihatyöt saavat odottaa kesälomaa. Onneksi työpäiviä on enää kaksi ja torstai-illalla todistuksien jako. 

 

Siivoustalkoot

Kohteita, naksuttimia ja palkkoja