Varsinainen juhannusaatto meni leppoisissa, joskin kylmissä merkeissä. Juhannuspäivänä oli tarkoitus mennä mökkeilemään, ja treenata Marvinin kanssa vepeä. Ajattelin, etten ota villakoiria mukaan, jotteivat kilju kun Marvin saa treenata. Niinpä vein koirat metsään lenkille. Kävelimme tunnin verran pitkin ja poikin, ja olimme tosi lähellä autoa, kun yht äkkiä heinikosta pomppasi vasa esille. Samantien aikuinen peura pomppasi tasajalkaa eteen ja sihisi ja sähisi. Peura ampaisi juoksuu, koirat taisivat mennä metrin pari perässä, mutta uskoivat sivulle käskyä. Laitoin aikuiset hihnoihin. Tajusin, että Roni oli häviksissä. Niinpä  olin metsässä kahden koiran kanssa ja vasan seurassa. Vasa seurasi meitä, tunki Marvinin luo ja Marvin nuoli.

Tässä vaiheessa soitimme apua. Tiedossa ei ollut, oliko Roni sännännyt peuraan perään vai pelästynyt sitä ja juoksut karkuun. Kokenut metsämies vei peuran takaisin lähtöpaikalle ja jäljitimme Marvin kanssa peuran reittiä. Vein koirat kotiin lepäämään ja juomaan kunnolla. Siru jäljitti peuraa. Peura oli mennyt suolle, yhdessä kohdissa jäljistä voi päätellä, että koira oli jahdannut peuraa. Suon toisella laidalla toinen peura pomppi ja sihisi samalla tavalla. Peurat ovat nyt tosi hurjina ja rohkeita kun suojelevat vasojaan. Metsässä ei kannata pitää koiria nyt yhtään auki.

Kaiken kaikkiaan Ronia haettiin viitisen tuntia. Luovutimme ja jätin paidan lähtöpaikalle. Alue rauhoitettiin täysin.

Laura kävi illalla paikalla ja Roni makaili paidan päällä. Oli tosi virkeä, iloinen ja tanssiva kun pääsi kotiin. Vissiin oli ollut kivaa ja jahdin jälkeen ehti ottaa kunnon unetkin. Kasvattaja kertoikin suvun jahti-villoista eli Roni on ilmeisen riistaverinen ja pakoon menevä peura laukaisee saalisvietin oitis. Roni oli karkuteillä kaiken kaikkiaan yhdeksän tuntia.

Sunnuntaina lepäilimme koko päivän. Meiltä jäi siis mökkeily ja sunnuntaiksi suunniteltu museorautatieajelu väliin.

Maanantain vesipelastustreeneissä Marvin löysi rannalta tennispallon ja varasti sen. Kun pallo oli veneessä, vei ensimmäisellä kerralla innolla, pysyi veneellä ja luovutti kunnolla. Asia siis hautui päässä kunnolla, kun sunnuntaina ei tehty muuta kuin käytiin pihalla. Marvin tarvitsee täyslevon, jotta uudet asiat kiinnittyvät päähän.  Lisäksi haki ohuen ja pinnaltaan erilaisen köyden veneeltä. Ideana oli totuttaa erilaiseen köyteen, oli hiukkasen ronkeli viime kesänä. Lisäksi kokeilin nyt vepevaljaita ja Marvin haki minut vedestä. Ui ihan eteen ja kääntyi. Valjaat menivät lainaksi Uunolle. Onnistuneet treenit, kaikki kertalaakista kuntoon!

_________________________________________________________________________________________