Opettajanopas on valmis ja myynnissä: http://www.oppinet.fi/cgi-bin/oppinet/webprog/subjects/page.htm?toplevel=388&level=389&sublevel=391&seriesid=680

Asuntolainaa on nyt jäljellä 32 000 euroa. Summa on siinä mielessä merkittävä, että summa on sama, mitä lainaa on alimmillaan ollut. Varsinaisen asuntolainan päälle otettiin remonttilainaa ja summa oli suurimmillaan 75 000. Tällä tällä rahalla on tehty laajennusosa, aita, maksettu silmäleikkaus ja Samoksen matka. Kun summa on enemmän kuin puolittunut,   voi olla aika lailla onnellinen. Lisäksi lainaa on maksettu vuoden verran etukäteen.  Saan 200 euroa veronpalautusta. Tein tilauksen Kennelrehulle eli kalkkunaa, pötsiä ja rustoluita. Kotosalla on vanhan satsin ruokia ja kaksi isoa avaamatonta kuivamuonasäkkiä, uutta ruokaa ei pitäisi ihan hetkeen joutua ostamaan.

Olen mukana tekemässä kultaisten JTOa. Kova, mutta mielenkiintoinen työsarka. Lisäksi kuulun ryhmään, joka pähkäilee atto-aineiden integroinnin kanssa nimenomaan verkkomateriaalin kannalta.

Olen kaiken kaikkiaan tehnyt ja touhunnut monenlaista, päätin juuri, että jo lupaamieni tuomarointien lisäksi en ota mitään lisää. Eli tuomaroin kaikki, mitä Hämeenlinnan suuntaan on tarpeen, samoin Paraisille ja jos GR:n leirille on tarpeen. Jos Saloon pyydetään, ja aika sopii, niin se on siinä. Valkealaan olisi kiva lähteä, mutta jos koe on samaan aikaan kuin viime vuonna, aika ei sovi.

Olimme sunnuntaina koirien kanssa metsässä, myöhemmin palveluskoirien koulutuksessa. Marvin leikki Tanjan kanssa köydellä ja dummylla ja vei sen jälkeen dummyn ja palasi minun luokseni. Muuten teimme paikalla oloja seuraamisia ja katselimme, mitä muut tekevät. Hyvää treeniä hakua ja vepeä ajatellen. Kävimme iltasella hoitamassa kanat ja puput ja samalla koirat pääsivät toistamiseen metsään.

Maanantaina olin aamulla metsässä ja leikin Marvinin ja kanssa. Pysyi kontaktissa tosi hyvin, vaikka teimme tätä peurojen ruokintapaikalla. Tein verijäljen, lähtee ruokintapaikalla ja koko matkalla on sorkan jälkiä ja jätöksiä. Saa nähdä, miten ajaminen onnistuu! Haasteita ei ainakaan puutu. Kotona teimme vientiä laatikkoon ja sitten mammalle. Muuten päivä kului parvia kooten.

Tiistaina lenkitin koirat, ja Marvin ajoi jäljen. Meni tosi hyvin, yksi hukka olisi varmaan tullut, mutta tiesin itse missä jälki menee ja sain palautettua saman tien oikealle jäljelle. Marvin on alkanut väsyä jäljestyksestä. Ei jaksanut edes leikkiä sen jälkeen!! Ihan kuin normi koira….  Laitoin broileria loppupalkaksi. Laitoin pihan talvikuntoon ja raivasin Teemun huoneen kokonaan, yksi säkki kaatopaikalle ja kolme laatikollista tavaraa kirpputorimyyntiin.

Tilasin Marvinille ajan verinäytteen ottamiseen, Woivalin Anne kertoi lähettäneensä 20 näytettä eteenpäin ja vielä pitäisi ottaa 80 lisää.