Olimme kummankin koiran kanssa koirakoulussa ja Nova oli mukana alussa, kun otimme jääviä liikkeitä. Liikkeesä maahanmeno ja istuminen onnistuivat. Seisomista opettelin muutaman kerran. Lisäksi otimme luoksetuloa, ja Nova jää paikalla, odottaa, tulee vaihdilla luokse ja kiertää takaa istumaan viereen.

Marvin oli mukana toisen puolikkaan ja otin vain mielentilaa ja malttia. Malttia pitää treenata kotona päivittäin ja lisäksi kaikessa mahdollisessa paikassa ja tilanteessa.

Marvin aloitti uimakauden perjantaina ja sunnuntaina uikin jo pitkän tovin. Lisäksi olemme lenkkeileet vapaana ja remmissä pitkät pätkät. Teemu jopa juoksuttaa Novaa pyörällä.

Marvin menee luonnetestiin 17. tai 18.5. Huittisiin.

Muuten tein raa ´an päätöksen eli en edes yritä saada mejä-koe paikkaa tai vepekoepaikkaa. Toukokuu on niin kiireinen töissä, etten jaksa stressata treenaamisesta tai koepaikkojen soittelelusta. Minulla on opetusta 34 tuntia viikossa, kevätkiireet, opettajanmateriaalin tekeminen, Kennelkerhon lehden tekeminen, kirjailijavierailu (Markku Karpio), OPH:n materiaalin tekeminen ja muutama muukin projekti työn alla. Lisäksi Laura aloittaa Novan kanssa agin, käymme torstaina koirakoulussa ja keskiviikkona suunnistuskoulussa.