Olimme toista kertaa Palveluskoirien hallissa. Marvin meni ihan tajuttomille kierroksille ja sähelsi oikein kunnolla. Sirpa alkoi tehdä kanssamme töitä eli ihan perushallintajuttuja. Marvin pakotettiin istumaan ja pysymään istumassa, vaikka kiersin ja samaa tehtiin seuraamisessa. Monta epäonnistumista tuli, mutta saatiin onnistumisiakin. Sirpa houkutteli pallolla, mutta jos Marvin säntäsi pallolle, kiljuin aina takaisin. ja palkkasin pallolla. Kiitos kovasti Sirpalle vaivannäöstä ja muillekin kestämisestä. Hallintatreeni väsytti ja Marvin on lähes tajuttomassa tilassa. Teen vastaavaa treeniä tällä viikolla joka päivä.

Sirpa laittoi vielä viestiä: Sinulla on käsissäsi todella hyvä koira, sen eteen kannattaa kyllä panostaa! Tämähän tarkoittaa sitten varmaankin sitä, että tehotreenit alkavat nyt, ja Marvin on sitten seuraava valiokultsu? Eikä siihen mene kahdeksaa vuotta:)

Valkealan koe on 2.-3.8.2014.

Sain meilin, jossa minua kysyttiin kirjoittamaan vesipelastuskirjaa. Taittaja, kuvat ja painoyhteydet ovat valmiina. Ajoituksesta ei ole sovittu sen kummempaa, mutta kyse on lähinnä siitä, millä tahdilla pystyn kirjoittamaan. Käytännössä siis menee kesään, mutta kokoan nyt materiaalia kasaan ja laitan kyselyitä nettiin.

Suunnitelma

Lajin vaatimukset
Seurat
Lajin taustaa ja tulevaisuuden näkymiä
Treenikäytöstavat (soutaaa, huoltaa kamoja, apuohjaa kykynsä mukaan)
Säännöt kuvineen
Sm-koe, piirimestaruus, rotumestaruudet (lyhyesti määriteltynä)
Kokeen kulku
Kuivatreeni
Harjoittelu
Kyselyn tulokset (miten kauan treenasit ennen sovea, mikä voi vaikeinta, mitä lajia olette harrastaneet ennen, miten treenasitte avoon, voittajaan)
Lihashuolto, lämmittely, jäähdyttely, nesteytys, kunnon kohotus (joka toiselle sivulle että koiraa uitetaan muutenkin kuin treeneissä ;) )
Lajia harrastavat rodut (tilastot)
Eri rotujen ominaispiirteet
Epäviralliset (Koirauinnin Sm-kisat, Ystävyysvepe)
Ulkomaat (lyhyt)
Käytännön vesipelastustyö.

Editasta soitettiin tänään ja lähden mukaan kirjaprojektiin. Onneksi otin kontoilleni vain medialuvun ja annan kulttuurisesti suuntautuneemman ihmisen hoitaa kirjallisuusosiot sun muut.

Digitarinakilpailun logo on valmis, samoin Facebook-ryhmä.

logo.jpg