Aika ja energia menee nyt laaturyhmätyöhön. Onneksi ohjaaja ja mentori on taas töissä, joten ohjeiden mukaan on helppoa toimia. Itseohjautuvuus ei pelittänyt yhtään…. Onneksi sain selkeän tehtävän, ja aloitan sen parissa saman tien.

Lisäksi sain Editalta oppikirjasta palautteet eli urakoin tekstit vaiheeseen kaksi mahdollisimman pian. Palautteet olivat hyviä ja asiantuntevia. Koitan parhaani mukaan muokata tekstejä niiden pohjalta.

Pakkanen on yhä parinkymmenen tietämillä ja koirien kanssa ei tehdä yhtikäs mitään. Tosin tähän on vaikuttanut oma flunssailuni eli en jaksa tehdä mitään. Olen tosi väsynyt iltaisin ja napsin päänsärkyyn Buranaa. Oli pakko perua lauantain kuivatreeni, sillä pakkasen lisäksi minun on pakko viettää aika sisätiloissa sairastelun vuoksi.

Puput menivät keskiviikkona hoitoon, Teemu olisi kyllä tahtonut pitää kotona, mutta nyt ei voi pitää ulkona ja pesuhuonetta lukuun ottamatta sisällä ei ole koiraturvallista aluetta. Putkimies kävi tänään, kaivinkone tulee ensi viikolla, mutta remonttimies voi aloittaa koska haluaa. Pakko vaan aloitella säästölinja, onneksi asuntolainaa on maksettu 1,5 vuotta etukäteen, säästötilille sain vähän rahaa kasaan ja luottotilikin on olemassa. Saan siis maksettu pesuhuoneremontin ongelmitta, mutta kaikki muu meneekin sitten harkintaan.

Laitoin vepetoimikunnalle aloitteen, jossa toivoin www.vesipelastus.fi –sivuston perustamista tai sitten Kennelliiton vepeosion laajentamista. Tiedotuksen lisäksi lajin kipupiste on sääntötulkinnat, mutta niiden julkistaminen taitaa olla vaikeampi asia eikä taida kuulua vepetoimikunnalle. Tosin aloitteessa viimeinen lause taisi olla hiukan erilainen kun tässä.

 

aloite-normal.jpg

 

Pevisan tiedotusasia, avoin tietokanta ja vesitestaus hiertää nöffipalstalla, oikeastaan harmittaa että kirjoitin koko ketjuun mitään. Ilmeisesti alunperin nettikirjoittelut alkoivat kasvuhäiriöstä. Riitoja aiheuttaneesta sairaudesta löytyy tietoja täältä:  https://www.facebook.com/pages/Newfoundland-Forelimb-Anomaly/259172474231783?notif_t=fbpage_fan_invite

 

En ole perehtynyt siihenkään, mitä PEVISA-ehtoja on tulossa. Riitoja ja kaunoja tuntuu olevan paljon enemmän kuin osasin kuvitella. Osa jutuista on kyllä täysin käsittämättömiä: ""Se, että yhdistyksellä ei ole facebookissa keskustelupalstaa, johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että ihmiset estävät toisiaan näkemästä kommenttejaan. Näin myöskään keskustelu ei voisi olla kaikkien ulottuvilla sataprosenttisesti."  Ketjut löytyvät Lemmikkipalstojen Nöffipalstalta.

Toivottavasti tiedotuskeskusteluun osallistuminen ei tee hallaa vesipelastuksen tiedotuksen kehittymiselle.

En ole edes lukenut vesitestausryhmää ihan alkuvaiheita lukuun ottamatta. Luin Bettinan linkittämät asiakirjat vasta tänään. Vesitestausaloitteet:

http://docs.google.com/file/d/0B4eIcn3IOYZUTC1YYWltZjlNRHc/edit?pli=1

http://docs.google.com/file/d/0B4eIcn3IOYZUOE5lZ2hyQ2tydFE/edit?pli=1

Pikalukemalla anomus vaikutti perusteelliselta ja ihana asia, että nöffiporukkakin myöntää saman asian, jota muut vepeharrastajat ihmettelevät eli alokasluokassa ei pitäisi tulla niin paljon nollatuloksia. Sääli, ettei tätä keinoa parantaa koirien tasoa huolittu. Muiden harrastajien toive sovesta kaikille ei varmaankaan mene läpi, mutta testi olisi huomattavasti pehmeämpi vaihtoehto.

Miklaus-ryhmässä riemuittiin menestyksestä, ja yksi menestyjä teki GR:lle aloitteen. Hankkeelle on jo näytetty alustavasti vihreää valoa, joskaan tälle vuodelle ei ole budjetoitu rahaa. Mutta katsotaan, miten etenee.

Palveluskoirilta tuli juuri iloutinen! Yritän päästä muuttotalkoisiin mukaan. Palveluskoirille täytyy kyllä antaa täydet pinnat halliasiasta tiedottamisesta ja uusi halli saatiin supernopealla varoitusajalla. Uskomaton suoritus.

”Hei!

Olemme saaneet uudet treenitilat entisen RautaNetin tiloista, Mustin ja Mirrin naapurihallista.

Treenit alkavat pyörimään 3.2.2014 normaaliin tapaan, treeniaikoihin ei tule muutoksia.

Hallin muuttotalkoot 1-2.2. alkaen klo 10.00. Kaikki kynnellekykenevät mukaan talkoisiin, niin saadaan muutto tehtyä ripeästi ja treenit pyörimään tututtuun tapaan.

Mukavin treeniterveisin,

Johtokunta”