Tiistaina olin Marvinin kanssa Kultahännän rallytokokurssilla. Aloitimme taas takapään käyttöharjoituksella, eli koiran etutassut alustalla ja sitten koira käyttää takapäätänsä ja kiertää alustaa. Marvin on kehittynyt aika lailla, eli menee jo täyden kierroksen ympäri ja käyttää takajalkojaan seuraamisessa eri tavalla kuin ennen.

Opettelimme pujottelua ja spriraalia. Ohjeena oli naksuttaa katsekontaktista, sillä se on selkeämpi kriteeri kuin vaikkapa vieressä oleminen. Sain kehuja oikeasta vahvistetiheydestä. Onnellinen!

Teimme muutaman kyltit ratoja, ja alan jo hahmottaa kylttejä ja koira osaa tehdä ne. Marvin oli odotusaikana koko ajan kontaktissa ja sain vahvistettua asiaa. Sanoinkin, että olisi tosi tärkeää aloittaa alkeiskurssit sillä, että vahvistetaan omistajaan keskittymistä. Mutta kuka  tulisi sellaiselle kurssille? Mieluummin pitää sohottaa sitä sun tätä, vaikka koira ei ole yhtään kontaktissa. Jälleen kerran siis harpotaan, ei pilkota.

Ilmoittauduin jo jatkokurssillekin. Sannan idea seuraamiseen sopii meille, kriteeri on helppo asettaa ja oikeasti ensimmäinen kouluttaja, joka oikeasti opettaa seuraamista loogisesti.

Rallytokon kisakirje tuli. Jänniittää....

 

nimet%C3%B6n.jpg

Keskiviikkona oli toiseksi viimeinen kerta Ronin alkeistokoa. Uutena asiana oli nouto tai oikeastaan noudon osista esineen suussa pitäminen. Roni oli hauska, eli meni katsomaan ja moikkaamaan kouluttajaa monta kertaa. Tuli kyllä heti luokseni vaatimaan palkkaa moisesta rohkeudesta. Pysyy kyllä mielettömän hyvin kontaktissa ja haluaa tehdä ihmisen kanssa töitä.

Saamme uuden treenaajan vepeporukkaan, hieno homma, sillä uusi tulokas on osallistunut monta kertaa SM-kokeiisin.

Äidillä on mielenkiintoinen koira kiikarissa. A/A, 0/0, terve selkä ja kaikin puolin ongelmaton koira. Koira on vieläpä ilmainen ja koittavat sopia luovutusta järkevään paikkaan, matkaa kasvattajan luokse on aika paljon. Katsotaan, miten tuon kanssa käy. Asia on siis vielä harkinnassa omistajan kantilta. Rotu on kyllä eri ihan kuin varsinaisesti haettiin... Kävi asian suhteen miten vain, niin ainakin tutustuimme mielenkiintoisen rotuun. Voi olla tulevaisuudessa omalla suosikkirotulistalla.

Hyvä artikkeli: http://www.dogchannel.com/dogsinreview/attracting-members-to-breed-clubs.aspx

Töissä blogeja ja plokeja.....

blogi.jpg