Syyskuu jatkuu hektisenä aikana, tosin olin onnellinen, kun tajusin, että valmisteltavia tunteja on torstaiksi. Ehdin sitten arvioida koko ajan kertyviä tekstejä ja puhe-esityksiä iltaisin.

Maanantaina oli toinen kerta rallytokon kausiryhmää ja yhtenä aiheena oli takapään käyttö. Nova on jäykkä loukkaantuneen jalkansa  vuoksi, joten otin Ronin treeneihin. Roni oli ihan huikea!! Motoriikka ja kontakti on ihan eri tasoa kuin Novalla. Roni on ollut arka vieraissa paikoissa, mutta ongelma on selätetty.

Kyltit olivat ympyrässä ja teimme lähinnä takapään käyttöä vaativia liikkeitä ja erilaisia puolen vaihtoja. Käytösruutu oli myös kehällä. Otin Novan osaksi aikaa treenejä, ja kas kummaa, Novakin käytti takapäätään. Teimme taas ihan erilaisia juttuja.

Saimme koko talven kestäväksi projektiksi opetella tavoitteen asettelua.

Roni -> paikalla olo parannemmaksi

Nova -> menee vaiheittain maahan, ei suoraan. Ongelma on vioutuneessa jalassa, mutta koitan parantaa asiaa kuitenkin toistolla.

Meille olisi paikka Kuusiston Tiinan koulutuksiin, aihetta vielä mietin.

Tiistai, keskiviikko, torstai ja perjantai

Kävin tiistaina metsälenkillä, sää olikin mitä ihanin. Keskiviikkona päätin, etten tee töitä illalla ja lähdin ajelemaan. Päädyin Loimaan Kennelkerhon uudelle ulkokentälle. Kentälle on meiltä suht pitkä matka, kun Alastarolle päin ajoa tulee kuutisen kilometriä. Aion kyllä mennä uudestaan, oli niin hieno paikka. Sääkin suosi.

WP_20160914_17_15_03_Pro.jpg

Kenttä on joen varrella ja Marvin pääsi uimaan.

WP_20160914_16_57_47_Pro.jpg

Kyseessä on entisen Kurittulan koulun kaukalo, eli koulutuskenttä on kokonaan aidattu. Oli kiva ottaa koirat vuorotellen tekemään treenejä. Marvin on nykyään äärettömän hyvin hallinnassa: aikaa siihen on mennyt ja vaatinut itseltä oppimista. Nyt tuntuu, ettei työ ole mennyt hukkaan.

WP_20160914_16_59_06_Pro.jpg

Kaikki koirat treenasivat puomia. Marvin oli ihan innoissaan. Marvinilla ei ole aksa-taustaa, joten huolehdin että pysyy hallinnassa ja pysäytin poseeraamaan puomille. Novalle esteet ovat tuttuja, eli vaatimuksetkin korkeat. Roni on harjoitellut pysäytyskontakteja kerran ja tosiaan maaliskuussa. Kas kummaa, tarjosi asiaa itse. Roni on mennyt tajuttomasti eteenpäin.

Olin huonovointinen torstaina, selvisin työpäivästä jotenkuten, mutta Teemu jäi kotiin mahataudin vuoksi. Perjantaina oli parempi, hoidin työpäivän kunnialla ja koen onnistuneeni toiminnallisen kokeen kanssa. Yto-kokouksessa tuli uusia ideoita ja olen toiveikas niiden toteutumisen suhteen.

Illalla valmistelin kolmosen autoasentajien ja logistiikan kursseja. GoogleClassroom vaikuttaa hyvältä ohjelmalta ja sainkin tehtyä kursseja pitkälle.

Kävimme myös Mynämäellä ja sain käsinukkeja lähihoitajien käyttöön. Sunnuntaina suunnittelen enemmän satujen lukua ja käsinukkeilua. Viikonloppuun osui Suomi Ensin -ryhmittymän Forssa 2 -mielenilmaus. Paikalla oli parikymmentä ihmistä ja valtaosa siitäkin määrästä muualta tulleita. Eiköhän tämä ollut tässä.

WP_20160918_14_22_38_Pro.jpg

WP_20160918_14_21_05_Pro.jpg

WP_20160918_14_20_24_Pro.jpg

WP_20160918_14_19_37_Pro.jpg

WP_20160918_14_18_34_Pro.jpg

 

Lauantaina olisi ollut vepessä tutustumispäivä kerhon jäsenille. Kesällä oli yksi kiinnostunut, nyt ei yhtään. Ihan ok, että tätä tarjottiin, mutta tiesin ennestään, että kiinnostunut on tuota luokkaa. Kaikki lajista kiinnostuneet ovat tulleet muuta kautta. Kennelkerhossa treenataan erilaisilla metodeilla kuin muualla, joten aktiiviharrastajat eivät ole kiinnostuneet kerhon koulutuksista. Tosin en tiedä, jos tänä vuonna taso on parantunut.

Kuivattelen tavaroita ja päivitän inventaariolistat. Uusina tavaroina siis pelastusrenkaat.

WP_20160918_19_13_29_Pro.jpg

Kävimme viikonloppuna Kuusiston Tiinan koulutuksessa, ostin siis Tiian peruutuspaikan. Menin tosiaan aika ex tempore -meiningillä. Teimme alustaharjoitusta lisää. Roni lopettaa tekemisen, jos ei näe palkkaa tai en ole laittamassa kättä taskuun. Tätä siis työstimme.

Teimme off-swichiä eli Roni tarjosi itse maahan menoa ja sai aina palkaksi lelun. Tajusi idean eikä nostanut kierroksia. Teki hommia innoissan eikä välittänyt mistään häiriöistä.

Oli kiva treenata pitkästä aikaa ja kaikki koirat ovat menneet vuodessa eteenpäin. Happy!

Nautin, kun viikonloppuna ei ollut pakollista ohjelmaa. Sain siivottua, tehtyä töitä ja käyty kylässäkin.

___________________________________________________________________________________________

Etelä-Hämeen kennelpiiri tukee Sm-kokeiden osallistujia ja piirinmestaruuskokeiden järjestäjiä: http://www.kennelpiiri.fi/etela-hame/saannot-ja-lomakkeet/kennelpiirin-saannot-ja-lomakkeet/koeavustukset

Hienoa!