Kerroin aikaisemmin, että kesän haasteisiin kuuluu ympäristökoulutus. Vaikka sana kuullostaa hienolta, kyse on vain siitä, että sosiaalistan ja totutan Väinöä paremmin erilaisiin asioihin. Järkevintä ja tavallisinta tämä vaihe on tehdä pennun kanssa, mutta nyt mennään niillä korteilla, jotka ovat kädessä eikä jossitella. Väinö tuli meille lapsen omaksi pikku koiraksi viime vuoden elokuussa, ja oli silloin kymmenen kuukautta vanha. Suurin ongelma oli hyppiminen, haukkuminen ja vieraiden asioiden ja ihmisten pelkääminen.

Olemme kuluneiden kuukaisien aikana käyneet koirakoulun leikkikoulun ja eskarin, Väinö on ollut kerran mukana museorautatietapahtumassa ja olemme lenkkeileet jonkin verran Humppilan keskustassa. Vaikka olenkin kouluttanut teknisiä liikkeitä, olemme olleet ihmisten ilmoilla tosi vähän. Lisäksi mukana on ollut miltei aina rauhallisen verkkainen Rooma, joka ei reagoi mihinkään. Väinöllä on aina ollut mukana iso ja turvallinen ystävä, josta ottaa mallia. Nyt tilanne on toinen ja itsellä on kesälomalla aikaa ja energiaa puuhastella. -25 asteessa ei paljoa huvittanut touhuta ulkona!

Kesän tavoitteena on saada kasaan sata ympäristökoulutuspistettä. Jaan pisteitä oman mieleni mukaan, logiikasta en tiedä.

Olimme lenkillä keskustassa ja rautatieasemilla. Pisteet ja haasteet:

oudot äänet:  museorautatien kellon kalkatus (oli tosin lukossa eli ääni oli pieni), junavaraston oven pauke, kiskoilla ohi menevän junan varoitusääni ja ohimeneminen -> Väinö oudoksui ainoastaan museokellon kalketta, tosin muut äänet ovatkin periaatteessa tuttuja

oudot paikat: kaksi tunnelia, palatessa jätin Väinön kissatarhaan kun leikkasin itse ruohoa, kiskoilla käveleminen -> mikään ei tuottanut ongelmia

ohitettavat ja vastaantulijat: vastaan tuli muutama ihminen, menimme koira-autauksen ohi, jossa juoksi viisi haukkuvaa koiraa, Teemu ajoi edessä pyörällä, ohi meni autoja -> muuten ok, mutta kun istuimme museorautatien penkeillä, Väinö haukkui ohi meneviä ihmisiä, sain kyllä kontaktilla ja kananpaloilla hiljaiseksi, lisäksi haukahti vastaantulevalle kultaiselle noutajalle.

odottaminen: penkillä istuminen, odotimme  ennen tien ylitystä autojonon ohi menoa -> kumpikin meni superhyvin, tosin penkillä Väinö haukkui ihmisiä

 kontantinotto: kolmesti, odotus- ja ohitustilanteita 

Ansaitsimme siis viisi pistettä!

Olimme iltapäivällä leikkaamassa nurmikkoa etupihalta ja revin rikkaruohoja pois; Väinölle tuli odottamisia ja rauhassa olemista. Ei olisi onnistunut viime syksynä! Lisäksi otin herkuilla pihalla seuraamisia ja maahan jäämisen + luokse tulon. Illalla haimme saunapuita ja samalla treenasin istumasta maahan menoa ja seuraamista. Onnistuivat toki hyvin, mutta ne ole vielä tehnyt pihalla mitään, niin tuokin oli uusi asia. Väinö ei enää yritä rynniä portista ulos vaan jäi rauhassa pihalle.

Annan kaksi lisäpistettä, eli olemme seitsemässä pisteessä.

Agilityn aloitus siirtyi ainakin viikolla.