Olimme viisi päivää Lontoossa. Ensimmäinen päivä meni pääosin matkustamiseen, mutta lentokoneessa matkustaminen, lentokentät ja Lontoon maanalainen olivat aikamoisia elämyksiä. Onneksi mukana oli kokenut maailmanmatkaaja. Illalla tutustuimme Paddingtoniin alueeseen. Paddingtonissa on paljon hotelleja ja niin ollen matkamuistomyymälöitä ja ruokapaikkoja.

1280px-SussGdns-normal.jpg

Hotellikatu. Kuva Wikipediasta ja linkistä löytyy lisätietoa alueesta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paddington

Tiistaina menimme The Museoon eli British Museumiin. Museossa riitti koluttavaa ja ihmeteltävää. Luin Lontoossa Doctor Who –kirjaa, jossa todettiin, että ihminen on aina ihminen paikasta ja ajasta riippumatta. Näinhän se on!

Suosittelen jopa kotisivuilla käymistä, vaikkei olisikaan Lontooseen menossa.

www.britishmuseum.org

Lisäksi olin Oxford Streetillä, joka on tunnettu kauppakatu. Lontoossa vaatteet ovat halpoja, ja ostinkin ison kassin täyteen vaatteita 45 punnalla. Hotelli on suhteellisen lähellä, joten kävelimme takaisin ja samalla kolusimma Hyde Parkia.

Keskiviikkona kävimme vahakabinetissa, London Zoossa ja Holmes museossa. Regent´s Parkin puisto on ihana, mutta suurimman vaikutuksen teki englantilaiset hyväkäytöksiset koirat. London Zoossa oli jopa dragoneita. Noutajan kokoisia liskoja, joilla oli kaksihaarainen kieli. Lienevät saaneet nimensä myyteistä eikä toisinpäin. Gorillat nauttivat elämästään maaten puussa ja syöden lehtiä. Mahtoivatko ihmisapinat tehdä pahan virheen, kun laskeutuivat savanneille ja alkoivat käyttää käsiään?

 

kuvia%20002-normal.jpg

Torstaina olimme Tower of Londonissa, joka onkin tutustumisen arvoinen paikka. Lisäksi olimme Towerin sillalla, ja kävelimme tajuttoman matkan Millennium Wheelille ja sieltä Big Benille. Kävelymatka oli raskas, mutta vaivan arvoinen, sillä matkalla näki Thamesin varren elämää ja jopa Market Placen. Löysimme myös kirjallisuuspenkit.

Perjantai kuluikin kotiinpaluun merkeissä. Lontoo - New York välisillä lennoilla oli terrorismivaara, ja turvatarkastukset olivat tiukat ja tarkat. Selvisimme kuitenkin kaikista kiemuroista ja pääsimme kotiin ennen iltaa. Ihana matka ja haluan matkustaa Englantiin uudestaan!