Olin Aneten koulutuksissa kokeilemassa, miten Roni pärjää lajissa ja hyvinhän pärjäsi. Loimaalla alkoi aksan alkeiskurssi, ja siellä oli yksi paikka vapaana. Kurssi alkoi jo viime viikolla, mutta pääsimme aloittamaan vasta kakkoskerralla. Toisaalta Aneten koulutus korvasi aloituskerran.

Ohjekirje:

"Aloitetaan agilityyn tutustuminen heti ensimäisellä kerralla koirien kanssa. Ensimmäinen kerta on suurimmaksi osaksi teoriaa ja samalla koirien tutustumista halliin sekä toisten koirien läsnäoloon. Tarkoitus on kurssin aikana ehtiä tutustumaan kaikkiin agility esteisiin ja muutamaan helppoon ohjaukseen. Kurssin viimeinen kerta on helppo radanpätkä.

Jokainen lämmittää koiran huolella ennen harjoituksia, vähintään 20 min reipasta ravia, leikkien tai juosten, näin vältytään koiran ja ohjaajan lihas jumeilta ja loukkaantumisilta. Tärkeää, on myös muistaa jäähdytellä koira treenien jälkeen, esim. pieni kävelylenkki. 

Kurssin päätarkoitus on tutustua agilityn saloihin ja esteisiin sekä samalla panostaa sinun ja koirasi yhteistyöhön. Tarkoitus on pitää hauskaa ja saada sinut ja koirasi innostumaan agilityn vauhdista! Paljon siis reipasta mieltä ja intoa mukaan kurssille! "

Sunnuntaina 6.3. opettelimme putkea ja siihen oli yhdistetty yksi hyppyeste. Roni hakeutuu hyvin esteelle ja hyppää (mielestäni) sopivasta kohdasta esteen yli. Kouluttajana oli Heidi ja Heidillä oli apukouluttaja. Kaksi koiraa pystyi harjoittelemaan yhtä aikaa. Loimaalla oli aikaisimmin aksakouluttajille kolutuspäivä, ja siellä olleita käytetään nyt apukouluttajina. Ihan fiksu idea.

https://youtu.be/nvJ0HRcYI5E

Johannan kommentit: Tuo hihna on vaarallinen. Ihan irti vaan koira. Ja leikittäminen saa olla rajumpaa.

-> Jeps, irrotan. Viimeksi olikin vapaana, nyt oli toinen koira samaan aikaan tekemässä, niin en luottanut sataprosenttisesti.

-> Ja leikitän rajummin.

Johannan lisäkommentti:

Ja kannattaa samalla juosta poispäin jo, kun koira on tulossa, sillä saa vauhtia lisää koiraan. Jalat siis menosuuntaan, rintamasuunta ei kohti koiraa (hidaste).

-> Tuollaista en osannut ajatellakaan, mutta videota katsoessa itsestään selvä asia.