Heinäkuun viimeisen viikon myötä alkoi hellekausi. Olen poiminut mustikoita, vadelmia ja kantarelleja eli koirien lenkit ovat olleet pääosin metsässä makoilua. Sen lisäksi olen kätkenyt broilereita pihalla ja saavat etsiä ne sieltä.

Innokas opiskelija haki kirjastosta jo kaksi oppikirjaa syyskuussa alkaviin opintoihin. Olen lukenut Rugaasin "Rauhoittavat signaalit" aikaisemminkin, mutta teki hyvää lukea se uudestaan ja kaikkea en muistanut. Kokeilimme omille koirille rauhoittavia signaaleja, ja Marviniin tarttui kaikki, mitä minä tein.

Rugaasin kotisivut: http://en.turid-rugaas.no/

https://youtu.be/Lj7BWxC6iVs

WP_20160726_20_46_13_Pro.jpg

Kaimion Koirien käyttäytyminen on todella hyvä kirja. Olen lukenut vasta alun, mutta uutta asiaakin on tullut.

WP_20160727_12_46_11_Pro.jpg

Meillä oli maanantaina pitkästä aikaa rallytokoa ja paikalla oli paljon ryhmäläisiä. Kevätpennut olivat jo isoja jötkäleitä, mutta onneksi laumaan oli liittynyt shelttipentu ja Idalla sosiaalistumassa oleva virkakoiran alku. Kuumuuden vuoksi en tehnyt Novan kanssa koko rataa, mutta sen mitä teimme, teki hyvin. Minun pitää olla tarkempi 270 käännöksessä, nyt oli kuulemma rintamasuuntavirhe, kun Nova oli välillä poikittain.

Roni ja Marvin olivat mukana, ja etenkin Ronille hengailu teki hyvää. Porukka ja ilmapiiri ovat ihan huippuja! Kouluttajat ovat aidosti kiinnostuneet kaikista koirista. Olikin juttua, etten jatka Novan kanssa AVOssa, loukkaantunut takajalka haittaa ylemmissä luokissa enemmän, ja voisin aloitella hiljalleen Ronin kanssa ihan kylttien luona seuraamista ja oleilua, niin en joudu aloittamaan itse ihan nollista uuden koiran kanssa hallikauden alkaessa.

Tiistaina helle jatkui, ja vietimme päivän Turun JukuParkissa.

WP_20160726_15_42_52_Pro.jpg

WP_20160726_15_43_23_Pro.jpg

Turku-päivä jatkui vaarallisella tavalla, eli säntäilimme ajotiellä rekkojen alle. Tarkemmin muistellen olimmekin tuomiokirkon luona ja pojat istuivat puistossa ja napsivat Pokemoneja. Kaunis ympäristö, paljon ihmisiä ja elävää musiikkia.

Aseet eivät tapa ihmisiä, peli ei pakota ketään ajotielle.

WP_20160726_16_38_21_Pro.jpg

WP_20160726_16_48_24_Pro.jpg

WP_20160726_17_08_38_Pro.jpg

Keskiviikkona vepeen olisi ollut tulossa vain kaksi, joten treenit siirrettiin perjantantaiksi. Helle ja lämpö ovat hienoja asioita, mutta Teemulla oli huono olo koko keskiviikkopäivän. Tästäkin syystä siirto oli hyvä juttu.

Torstaina Ronilla oli agilitya kolmannen kerran. Teimme uutena asiana putkia, jotka Roni osasi entuudestaan. Lisäksi kertaisimme rengasta, pujottelua ja hyppyjä. Hypyistä ja putkesta tehtiin rata, jossa oli vaihtaa puolta ja ohjauskättä. Susanna neuvoi kolmea ohjausteknikkaa kädestä pitäen eli teimme harjoituksia ilman koiria. Tajusin valssin, persjätön ja pakkovalssin. Eri asia, muistanko liikeradat viikon päästä.... Mutta kivaa oli ja koen oppivani asioita. Tykkää Susannan opetustavasta ja ryhmäkin on kiva.

Sain yleistämistaulukon kaikki tehtävät tehtyä. Kävimme keskustakävelyllä, ja sitä myöden puistossa ja Salen pihalla. Kokeilimme kotona niin, että Teemu oli rappusilla ja Marvin joutui juoksemaan rappuset ylös ennen luovutusta. Vahvistaa vedessä luovutusta eli koira joutuu pähkäilemään sekä luovutusta että liikeratojaan samaan aikaan.

k%C3%B6ysi_Sivu_1.jpg

Perjantaina vepetreeneissä Marvin teki vientejä ja on selvästi mennyt eteenpäin. Köyden pureskelua ei tule, jos matka on lyhyempi. Tehdään siis jatkossa niin, että tekee aina sillä matkalla, kun kiihtymistä ei tule esille, ja sitten pidennetään matkaa hiljalleen. Ei olisi halunnut hypätä köysi suussa rannansuuntaiseen vientiin. Olen vissiin painostanut liikaa köysien kanssa. Onneksi yleistämisurakka on ohi. Auttoi asiaan, joten onneksi tein. Nyt unohdetaan koko köysi vähäksi aikaa.