Unia

Unimaailma on taas sekaisin, ja vieläpä ns. spontaanisti eli näen unia, vaikka en ole hetkeen syönyt melatoniinia. Näen unta, että olen jossain oudossa ja vaarallisessa paikassa. Välillä olen pudonnut jostain, mutta minut on otettu vastaan. Välillä  ollut pelottavassa paikassa, joskin olen todennut, että vaara on jo ohi. Uniin liittyy linja-autot: en hahmota ohi kulkivista autoista oikeita numeroita tai linja-auto ei kulje enää sinä iltana.

Vaara = Vaaraan joutuminen on unessa aina varoitus jostakin. Joskus se on kehotus harkita tilannetta tai päätöstä tarkemmin.

Linja-auto = Linja-autolla kuljetaan elämän halki, päämäärästä toiseen. Linja-auto kulkee mutkitellen tietä seuraten. Junaan verrattuna on enemmän mahdollisuuksia poiketa suunnasta. Jos matkustat linja-autolla, haluat katsella monia vaihtoehtoja ennen kuin teet päätöksen elämäsi lopullisesta suunnasta. -> Huom! En pääse linja-auton kyytiin.

Unimaailma rauhoittui, eli näin unta häistä. Häät ovat kaikin tavoin hyvä uniaihe.

 

Työmietteitä taas

Töissä tilanteet muuttuvat yhä nopeasti, mutta suurimmat yllätykset tuntuvat tasaantuneen. Aika lailla luovia ratkaisuja käytetään, eli osaa tehtävistä hoidetaan ilman mitään pätevyyttä.

Laitoin pitkään koneella olleet menettelyohjeet eteenpäin. Laaturyhmän jäsenyys loppuu toukokuun lopussa, ja toivottavasti olivat viimeinen työtehtävä siltä saralta. Toisaalta toukokuussa olisi aikaa paneutua asiaan. Teemu lähti lauantaina laivalle ja koko sunnuntaipäivä oli ns. omaa aikaa. Ehdin käydä koirien kanssa parin tunnin lenkin, päivittää menettelyohjeet ja käydä maanantain tunnit läpi.

12998584_1124829837639452_56891727175516

Teemu kotiutui sunnuntai-illalla. Novalla oli vissiin ollut ihan tajuton ikävä! Teemu oli saanut laivalta yskän ja yski koko yön.

Hajukoirakoulutukseen olisi nyt uusi haku menossa: http://www.winnova.fi/koulutukset/koulutustarjonta/luonto-_ja_ymparistoala_metsatalous.html   Hakevat ensisijaisesti virkakoirien ohjaajia. En ole varma, laitanko hakemuksen, kun ei ole kuitenkaan mahdollisuutta päästä. Toisaalta ensi vuonna on uusi YT-kierros eli kaikkea pitää kokeilla.

Marvinin kasvattaja on irtisanoutunut työstään ja tekee jatkossa praktiikkaa. Osti myös peltoa ja aloittaa maksulliset koulutukset: http://www.miklaus.fi/koulutuksia-

 

Rallytoko

Torstaina oli rallytreenit ja Nova oli ihan huikea. Tosin tarjoili maahanmenoja väärissäkin paikoissa, kun niitä on nyt jankattu. Palveluskoirien jäsenkirje, mutta mietitään vielä, miten kesän treenit menevät. Pieni tauko tulee, kun hallilta siirrytään kentälle. Ensi viikolla ei ole rallya, vaan siivoustalkoot. Tokokin saattaa jäädä väliin, kun on siivoustalkoot. Hallin suhteen on haikea olo. Kiva halli oli, toivottavasti järkevän hintainen uusi halli löytyy syksyksi.

Toko

Lauantaina oli Tiinan tokoa. Ronin kanssa leikin paljon kentällä, otin matolle rauhoittumista, toisen koiran lähestymistä. Roni oli välillä tauolla ja tauon jälkeen oli ihan huikeassa vireessä.

Nova sai kehuja siitä, että ottaa itse kontaktia, pysyy siinä ja luopuu ihmisistä. Mennyt tosi paljon eteenpäin! Uutena asiana otimme hitaasti seuraamisen. Nova istahtaa siinä aina. Paino kannattaa laittaa eteenpäin eikä taaksepäin, jotta koira saa tukea seuraamiseen ihmisen vartalosta. Lisäksi askelien pitää olla pitkät. Lisäksi katsoin oikean palkkaamispaikan seuraamisessa.

021.jpg

023.jpg

025.jpg

Luennolla puhuttiin muun muassa "errorless learning" asiasta.

http://eileenanddogs.com/2013/01/21/errorless-learning/

Agility

Ronilla oli sunnuntaina aksaa. Ensi kerralla olisi viimeinen kerta, mutta menen silloin palveluskoirien hallin siivoustalkoisiin. Aiheena oli pujottelu ohjureilla ja vinoilla kepeillä. Roni tarjosi kepeille menoa ja oli muuten innokas ja rento. Menimme errosless-metodilla niin kuin oppimisluennolla kehottiinkin.

Suurkiitos kouluttajille: hyvin organisoitu ja toteutettu kurssi. Jäi tosi hyvä mieli lajista ja kerhon koulutuksista!!

Koira ja kivun ilmaisu

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/huomaatko-kun-koiraasi-sattuu-lemmikin-kipu-j%C3%A4%C3%A4-helposti-huomiotta-1.143141