Väinö oli onnellinen uudessa kodissaan Teemun omana pikkukoirana. Väinöllä oli kuitenkin yksi murhe: Teemu lähti joka aamu pois ja Väinö jäi yksin! Väinö päätti lähteä Teemun mukaan.

 

Äiti vei Teemun hoitoon Merja-mammalle. Äiti lähti töihin ja Merja auttoi Teemulta haalarin pois. Haalareista hyppäsikin Väinö! Merja päivitteli asiaa: Mitäs höpöä tämä on! Lapset ihastuivat Väinöön heti.

 

Riku päätti hyppiä Väinön kanssa sohvalla ja patjoilla. Väinöllä oli hauskaa, vihdoinkin tarpeeksi vauhdikas leikkikaveri. Jusa leikki kilpa-autoilijaa ja Väinöstä oli äärettömän hauskaa kaahata kovin. Miro heitti leluja ja Väinöstä oli kivaa palauttaa tavarat Mirolle. Senni piirsi Väinöstä hienon kuvan ja Väinöstä Senni oli maailman paras taiteilija. Teemu näytti muille, miten Väinö osaa tanssia.

 

Merja-mamma oli tehnyt ruuaksi makaronispagettia. Väinö hiipi keittiöön ja söi kaiken! Lapset saivat ruuaksi vain ketsuppia. Merja oli vihainen ja etsi Väinöä. Väinö oli mennyt ulos Heikki-papan kanssa. Heikki oli laittanut autoon valmiiksi kukkaron ja auton avaimet. Heikin piti mennä ostamaan kaupasta lisää ruokaa. Väinö livahti autoon ja laittoi auton ovet lukkoon. Ovea ei saatu millään auki ja lapset eivät saaneet laisinkaan ruokaa.

 

Väinö pääsi kuitenkin ulos auton takaikkunasta, joka oli hieman auki. Merja sanoi, että Väinö on niin mahdoton, että se pitää kouluttaa. Merja opetti, että koirat syövät ulkona luita, eivät pöydästä makaronispagettia. Riku opetti, että välillä voi katsoa rauhassa televisiosta Palomies-Samia eikä aina tarvitse hyppiä. Jusa opetti, että ralliautotkin lepäävät välillä. Miro opetti Väinön istumaan. Senni totutti tottelemattoman koiran turkinhoitoon ja harjasi kiharaista turkkia. Teemu osasi käyttää Voimaa ja avasi Heikki-papan auton oven. Heikki lähti kauppaan ostamaan lisää ruokaa.

 

Lapset saivat ruokaa ja jäätelöä jälkiruuaksi. Kaikilla oli ollut hauska päivä, mutta Merja ei halunnut Väinöä uudestaan hoitoon. Kun Teemu haettiin kotiin, Teemun äiti lupasi ja vannoi, ettei päästäisi Väinöä enää livahtamaan haalareihin.