2.1.2014 blogissa oli käynyt 547 lukijaa: huikea määrä!  Kuvien julkaisuun tulee tauko, sillä palautan kameran töihin ja otan lainaksi taas hiihtolomalla. Lainasin lisää Folletin kirjoja, luen nyt Neulansilmää ja odottamassa on Vaarallinen muisti ja Naakat. Teemu sairastui, joten Turun reissu sai jäädä myöhempään.

Työt alkoivat perjantaina ja monenmoista haastetta on edessä. Oli kuitenkin mukavaa palata töihin. Perjantai olikin koirille vapaa päivä, sillä menin illalla sihteeriksi möllitokoon. Novan meno perutettiin, sillä annoin paikan sitä enemmän tarvitsevalle. Nova oli tosi väsynyt ja kankea, joten aloitetaan möllitokoura oikealla vireellä keväällä. Sihteerinä toiminen oli opettavainen kokemus, kiitos kaikille mukavasta ilmapiiristä. EVL on kyllä tosi vaikea luokka, huh!

Novan tokokurssi alkaa perjantaina, odotan jo kovasti kurssia, perjantaina oli niin kivaa mölleissä. Laura osallistuu Novan kanssa, ja voin itse ulkoiluttaa Marvinia keskustassa ja josko saisin teettää vieraalle viennin ennen koulutuksen alkua. Haluan toki kuunnellakin oppeja.

Lauantaina olimme hakutreeneissä uudessa paikassa. Marvin haki kolme maalimiestä, kaksi käski haukkumaan ja viimeiselle tarjosi haukkumista. Palkataan broilerilla, niin malttaa rauhoittua syömään. Maasto oli likipitäen suota, joten tallatessa sai tehdä töitä.

Olin sunnuntaina Rasintiellä lenkillä ja metsässä alkoikin metsästys, ja kiersimme metsästyspaikkaa, joten lenkistä tulikin kahden tunnin lenkki. Olimme kallioille kiipeilemässä, välillä kuului laukauksia, koirat piti ottaa kiinni ja poislähtiessä varoa ajossa olevaa koiraa. Yritän aina välttää metsästysalueita, mutta aloittivat tosi myöhään. Marvin jopa ilmaisi metsästäjän komella haukulla, sai siis etsintään  luvan. Löysimme myös linnun siiven, jota Nova nouti innolla ja Marvin kieri päällä. Lahjakas hakukoira, mutta en edes ajattele, että taipuisi joskus. Olin illalla poikien kanssa uimassa, joten olo oli iltasella aika lailla väsy. Pikkekin sai possunsa takaisin.

Novaa rääkättiin maanantaina eli pesin sen ja Laura ajeli trimmauskoneella. Samoin Marvinilta vietiin kaulus ja Pikkeltä hötökarvoja. Muutoin juoksutin koirat aamulla peltotiellä ja iltapäivällä metsässä kaatuneiden puiden välissä. Teimme malttitreeniä niin, että Lauralla oli pupu sylissä.Olimme illalla hallilla, ja Nova meni taas tosi hyvin. Marvin ottaa vissiin Sirpasta auktoriteetin, ja oli ilman Sirpaa oman itsensä. Teimme vain malttia ja paikalla oloa. Meni välillä ihan ok, kelpien tunnaritreenit ovat suurin haaste. Hallista oli juttua Forssan lehdessäkin: http://www.forssanlehti.fi/uutiset/?newstitle=Kyll%E4+kelpaa+treenata

 

pesty.jpg

"Yäk, olen märkä!"

pesty2.jpg

"Pakko päästä vedestä eroon."

 

Marvinin Duffy-siskolle on tulossa pentuja: http://www.wood-nymph.fi/uutiset/ ja Iivarin tyttärelle (puolisisko) samoin: http://kennelgoldenreeds.blogspot.fi/  Jännä-siskonkin suhteen on pentusuunnitelmia, mutta vasta myöhemmin.

 

Gr julkaisi vesipelastuskyselyn Facebook-sivustollaan ja uusia vastauksia tuli hetkessä lisää. Suurkiitos! Laitoin sove-jutun malliksi, miten muokkaan vastauksia lehteen. Toki tulokset ovat osin vääristyneitä, sillä noutajilta tulee vastauksia paljon enemmän kuin muilta.

palkka.jpg

Hakua varten broileripalkka

 

possu2.jpg

"Saimme ryöstettyä Pikken possun, toivottavasti ei hae takaisin!"