Sunnuntaina Novalla on talven viimeinen tokokoulutuspäivä. Unohdin miettiä aihetta ja vähän kiireessä halusin lisää samaa eli kehään menon opettelua, lämppäämistä, häiriöihmistä ja ketjutuksia.

Hallilla oli samaan aikaan tolleri, ja ehdin lämpätä Novan kun odottelimme vuoroamme. Nova on kontaktissa selvästä nopeammin kuin aikaisemmin.

Oli heti valmis yhteistyöhön ja pystyin päästämään vapaaksi. Nova seurasi ja lähestyimme Tiinaa ja palkkasin aina kun jätti Tiinan huomaamatta. Tiina neuvoi aina kääntymään päinvastaiseen suuntaan minne koira on aikaisemmin pyrkinyt ja palkkaamaan omistajan suuntaan tulosta ruhtinaallisesti. Lopetimme minuutin pari etuajassa, sillä Nova toimi niin hyvin, ettei lisätreeni olisi tuonut enää mitään uutta.

Vartin tauon aikana käytin Novan ulkona ja seuraavan satsin koiria tuli hallille. Novaa oli nyt vaikeampi saada kontaktiin ja otimmekin aiheeksi kentälle tulon. Homma ei toiminut yhtään, pyrki uusien ihmisten luokse ja nuuski maata. Katsoi kerran minua ja sain naksautettu oikeasta valinnasta. Sen jälkeen sain kentälle valmiiksi vireessä. Teimme uuden satsin kentälle tuloa ja meni jo paremmin. Tätä pitää siis treenata ja paljon…. Kentällä Tiina liikkuroi ja menimme viereen. Ideana oli opetella ihmisestä luopumista ja muutaman toiston jälkeen onnistuimme! Palkkasin koko ajan.

Teimme toisen satsin samalla tavalla, mutta en palkannut ennen kuin Nova oli hetken rauhassa ennen lähtöä ja tosiaan palkka ei ollut kädessä vaan taskussa. Tiina meinasi, ettei varsinaisesta ketjutusta tarvitse treenata, toimii hyvin, kun pääsee alkuun.

 

Oli huikean kivaa, ja yllätys yllätys, varasin keväälle uuden satsin!! En voi kehua tahdonvoimaani…. Novan kanssa on tosi kiva treenailla kaikkea. On nyt hyvässä vireessä :)

 

WP_20151214_10_51_30_Pro.jpg

Maanantai-aamuna oli kivan yllätys eli lunta oli satanut.

WP_20151214_12_08_38_Pro.jpg

Koirat juoksivat pari tuntia pihalla hullun lailla.

Sain lumipestyä mattoja ja tuuletettua petivaatteet. Keittiökin on taas siisti.

Pikke omi tyynyn ja repi sen ihan silpuksi, ei meinattu saada millään pois. Onneksi tyyny on jo vanha ja joutaakin vaihtoon. Joskus aikaisemmin rikkoi mun ainoan talvitakin ja Teemun takin. Teemu ei edes huomannut asiaa, vaan meni takilla kouluun.

WP_20151216_20_38_37_Pro.jpg