Perjantaina oli Lopella seitsemän koiran iltakisat Marskin Majan lähistöllä olevassa Venevalkamassa. Kisa sujuikin nopsaan ja pääsimme pois sateen ja pimeyden alta. ja olin kotonakin kymmenen maissa. Koirat olivat mukana ja Marvin sai uida ja noutaa vedestä.

Lauantaina oli vuorossa pentutreffit ja paikalla oli kolme muuta urosta ja Annen oma narttu. Muut olivat samanlaisia säheltäjiä kuin Marvinkin, mutta muiden kanssa oli otettu noutajajuttuja. Marvin oli ainoa joka haukkui ja haukkuminen täytyy saada pois. Lopettikin heti alun jälkeen. Otimme noutoa maalla ja teimme kuvioita. Olin flunssan ja väsymyksen seurauksena ihan tööt, eli osannut mitään mutta koira sentään nouti, toi minulle päin ja antoi aina ottaa kiinni. Teimme saman kuvion variksella ja Marvin ei koskenutkaan lintuun. Kuvion nimi on kuulemma näkönouto.

Sen jälkeen teimme hakua. Muilla oli vaikeampi paikka ja Marvinilla avomaasto. Aloitimme dummylla, ja Marvin ampaisi matkaan mutta etsi jotain aivan muuta kuin dummya. Tein sitten saman linnulla ja Marvin etsi linnun ja nosti sen maasta ja juoksi lintu suussaan. Pudotti tosin kesken kaiken. Mutta otti ensimmäisen kerran linnun suuhun!

Ihan mielenkiintoista touhua kaikesta omasta sekoilusta huolimatta. En ole vielä sinut noutajaremmin kanssa, mutta lähetystilanteissa se pitää ottaa pois kaulasta ja laittaa vain koiran ympärille.

Marvin on nukkunut koko illan jaloissa ja otin itsekin kotona kahden tunnit päiväunet. Hivenen on väsynyt olo edelleen.