Oli pakko aloittaa loma valkoviinin kera heti perjantaina, sen verran paljon odotin lomaa. Muutoin alkupäivät menivät siivotessa, uimahallissa, lenkkeillen, puita sahaten ja uusinta Scarpettaa lukien. ”Valokeilassa” onkin yllättävän hyvä kirja, paljon parempi kuin muutamat edeltäjänsä.

Olimme Matka-Merilän valmismatkalla Tallinnassa. Lähtö oli aamulla Humppilan paloaseman vierestä ja muutaman pysähdyksen jälkeen olimmekin Helsingin Katajanokalla. Lähdimme matkaan Viking XPRS-laivalla ja matka kesti 2,5 tuntia. Näimme tuttujakin.

Olimme Tallinnassa kahden maissa ja vuorossa oli kaupunkikierros ja hotelleihin meno. Clarion Hotel Europe on skandinaavisen tyylikäs ja tasokas hotelli. Päivä oli osittain sateinen, joten kävimme kävelemässä läheisessä kauppakeskuksessa ja syömässä jättipitsat. Ilta kuluikin kylpyammeessa loiskutellen ja Jägermeisteriä juoden.

Torstaina seikkailimme vanhassa kaupungissa ristiin rastiin. Uskaltauduin myös Sadamarkettiin, ja mukaan tarttui halpoja rintaliivejä ja Teemulle kaksi kollegepukua.  Ostimme Jonille tuliaispaidaksi  Shumi-paidan.


Lähdimme vielä uudelle kierroksen torille, josta ostin villasukkia ja neuleita.  Oikeastaan neuleet olivatkin suurin syy matkaan.

Söimme illalla Hesellä, jossa hinnat olivat huomattavasti halvemmat kuin Suomessa.

Perjantaina hotellin luovutus oli kello 12, ja sen jälkeen menimme kahdeksi ja puoleksi tunniksi Rocca Maron ostoskeskukseen.  Teemu sai lego ja Frank-pelin ja loppuajan olimme HopLopin tyyppisessä paikassa.  Toki ikkunaostoksia oli kiva tehdä, mutta hintataso oli suht Suomen tasolla.

Viimeinen etappi oli SuperAlko, ja tein peräti 12 euron ostokset. Liköörit menivät tuliaiseksi ja valkoviini odottaa joulua.

 

Palasimme Eckerö Linen Nordlandia ja matka kesti 3,5 tuntia. Palasimme Länsisatamaan, jossa tehdään remonttia ja terminaali ja liikennejärjestelyt olivat labyrinttimaisen sekavia.

Kaiken kaikkiaan kiva ja rentouttava matka!