Aloitan Innomniassa tablettien, blogien ja pelien opetuskäytön opiskelun. Rankkaa, mutta tarpeellista ja mielenkiintoista. Koulutus oli aivan ihanaa ja Ipadeilla oli kiva leikkiä. Kivaa nähdä porukkaa taas huhtikuussa. Meillä on töissä vastaavaa koulutusta muutamana päivänä ja sitoiduin avustamaan. Tästä syystä peruutin nyt jälkikurssin, jonottajia oli ja minun ei tarvitse jakautua kahtia. Maija lupasi, että kesällä ja syksyllä on jälkikursseja. Samaten peruutin Vapepan etsintäkurssin, sääli homma, mutta asialla ei ole kiirettä, BH on suurin lähiajan haaste.

En ehdi tai jaksa tehdä mitään vepekirjan eteen tällä hetkellä, mutta onneksi muut jaksavat. Eppu hankki tokotassuista kirjoittajan. Kiitos Epulle ja Niinalle! Lueskelin sivuja ja blogeja ja tein tarjouspyynnön koulutuksesta ja luennosta. Olisi tosi hyödyllistä ja tarpeen itselleni ja ehkä muillekin vepeilijöille.

Espoon reissunn jäljiltä olo oli toisaalta riutunut, toisaalta innostunut. Lähinnä väsytti, mutta sain hoideltu töissä asioita eteenpäin ja kunnot yöunet auttavat väsymykseen. Perjantaina ilma on ihana, ja olin koirien kanssa kunnolla metsässä. Lisäksi hain Kennelrehusta ruokaa ja luut ovat saaneet kyytiä. Laura oli Ronin kanssa ensimmäistä kertaa pentukurssilla: ilmeisesti iso pentulauma pelotti, mutta kentällä meni hyvin, eli Roni osaa tekniset asiat.

Olin lauantaina Marvinin kanssa Katja Tantun  pk-tottispäivässä. Teimme Marvinin kanssa rauhoittumis- ja hallintatreeniä. Eli Marvin saa palkan heti, kun ottaa kontaktia ja katsoo minuun. Häiriytyy helposti hälyäänistä ja ympäristöstä. Lisäksi teimme seuraamisia ihan askelkerrallaan ja matkaa lisättiin koko ajan. (http://www.mantsalankoirakerho.com/leiriesite.pdf

Toisella kierrokselle teimme viennin eli Katja vastaanottajana ja kaikki AVOn esineet. Sujui kuin unelma eli kierrokset eivät nousseet. Kiitos kaikille!

Roni oli tiistaina toistamiseen lastentarha-ryhmässä Lauran kanssa. Vähän varoi isompia koiria, mutta innostui leikkimään mäyräkoiran kanssa. Totteli kentällä hyvin ja osaa ilmeisesti luoksetulonkin jo. Menin itse juoksuttamaan Marvinia metsikköön ja otin paluumatkalla tottista. Meni ihan ok.

Novalla oli perjantaina tokoa ja tein vain sivulle tuloja. Otin Ronin hallille katselemaan muita koiria ja ihmisiä. Tein kontaktiharjoituksia ja saimme tehdä kaksi luoksetuloa koko hallin läpi. Roni toimi tosi hyvin ja haki Minnalta kahdesti ruokaa. Oli tosi varovainen, mutta haki kuitenkin. Kävin Marvinin kanssa kävelemässä Prisman luona ja otin seuraamista ja paikalla oloa.

Palveluskoirilla alkaa vapaavuoro tottikseen, menen siis huhtikuussa sinne.