Eskarissa

Roni oli tiistaina viimeistä kertaa eskarissa. Kevään satsi on tehnyt tosi hyvää. Muualla on hankalaa tavata yhtä ja erilaisia koiria. Olemme olleet melkein joka kerta ensin yhteiskävelyllä. Koirat saavat ensin purkaa pahimmat energiansa pois ja toimia laumassa. Roni kiinnostui ensimmäistä kertaa isovillakoirasta ja jonkinasteista villakoirien omaa leikkiä aloiteltiin. Marvin pääsi mukaan. Pakko kehua, miten hyvin Marvin toimii laumassa. Irtoaa kauas, mutta tulee luokse heti kun kutsun tai käännyn. Yhteiskävely tekee koirille tosi hyvää!

Kentällä tein kaukokäskyjen alkeita ja nyt Roni toimii suhteellisen hyvin suullisin käskyin. Takapää pysyy paikoillaan. Lisäksi teimme 90 asteen käännöksiä ja seuraamispätkiä, Roni seuraa hyvin. Tein  SIVU-hajroitusta Oili Huotarin neuvomalla tavalla. Hyvin toimi!! Luoksetulon otin vieläkin vauhtiluoksetulona. Toimii, vilkaisi kyllä muualle, mutta tulee suoraan luokse.

Lopuksi Anne teki käsittelyharjoituksia Ronin kanssa, treenaan käsittelyä hiukkasen ennen MH-testiä. Oli selvästi varautunut, mutta ei väistänyt ja antoi vieraan koskea ja otti kontaktia Anneen, kun lähtivät kävelemään.

Helatorstai

Olin aamulla auttamassa Jesyn match shown pystyttämisessä ja tarkastin rokotukset. Roni oli mukana sosiaalistumassa ja tapasimme villakoiraystäviä. Toinen asuu Forssassa ja lisäksi WB-villa Alma oli tullut Turengista saakka. Marvin oli teki pikku pätkiä seuraamisia ja maahanmenoja.Menen mielelläni auttamaan, kun samalla saa hyvää sosiaalistamis- ja häiriötreeniä omille koirille.

Paikalla oli Pirkanmaan etsijäkoirien edustajia. Homma voisi olla ihan kiva syys-talven laji, mutta Marvin oli ilmeisesti liian ilmavainuinen hommaan. Tosi toimissa ei niinkään haittaisi, mutta aloittavat suht nenä maassa -menetelmällä.

Match showsta on tullut ihan älyttömästi positiivista palautetta, niin järjestelyistä kuin tuomareidestakin. Eli tuomarit olivat koiranlukutaitoisia ja ohjeistivat ihmisiä avuliaasti. Vaikka oma osuus pieni ja vaatimaton, niin olen ylpeä Annesta ja Anniista ja Jesyn työmyyristä.

Illalla alkoi rally-tokokurssi. Ikean telineen tulivat ja tulostin ja laminoin kyltit tiistaina. Kertailin myös Krista Karhun kirjaa. Mutta jännitti ihan tajuttomasti! Onneksi valtaosa oli tuttuja.

Omasta mielestäni kaikki sujui suht ok, en sählännyt ihan kamalasti ja neuvoin kyltit oikein. Tuuli vain aika lailla, joten kyltit eivät pysyneet paikoillaan. Kaikki olivat tosi taitavia, ja ohjaajat harrastaneet tai kouluttaneet aikaisemminkin koiria. Otimme seuraamisia ja istumisia ja siihen liittyviä kylttejä. Ensi kerralla sitten kunnollisia kääntymisiä ja peräpään käyttöä.

Roni rokotuksilla

Roni oli perjantaina rokotuksilla. Painaa 11 kiloa ja 600 grammaa. Mutta Maaritin mukaan ei ole liian lihava, vaan juuri sopivassa kunnossa. Samaa mieltä olen itsekin. Roni sai kehuja käytöksestään. Eli käyttäytyi todella fiksusti ja hallitusti koko ajan. Perustutkimustulokset ok, eli silmäteivät rähmi, korvissa ei töhnää ja sydän ok. Yhdessä hampaassa oli hiukan hammaskiveä. Huomasin, että Roni jännitti tutkimusta, mutta pysyi paikoillaann ja antoi käsitellä. Ns. kesti tilanteen.

Kävimme kaikkien koirien kanssa Elonkierrossa kävelyllä.

Lauantaina kävimme lenkillä Rasintiellä, ja Marvin pääsi samalla uimaa. Ui niin kauan, että kutsun pois. Mielestäni uimakunto riittää jo treeneihin.

Blogivinkkaus

http://www.koirakouluverkossa.fi/blogi/2015/05/14/88

Soijaa pukkaa

Hiukkasen pukkaa soijaa ja muutakin, sillä kaikki arvioinnit pitää olla Winhassa pe 22.5. mennessä. Lauantai 23.5. ja sunnuntai 24.5. on vepen koulutusohjaajakurssi.