nimet%C3%B6n.jpg

Laitoin vielä sunnuntai-illalla kerhon Facesivulle tiedon kauden loppumisesta ja kiitokset ihanalla ja aktiiviselle porukalle. Haikea olo! Haanpään Lean kanssa mietimmekin jo ensi vuoden Ystävyysvepeä ja se pitopaikkaa. Lealla oli kivoja ideoita ja jos vain mahdollista, nimitän itseni Ystävyysvepen liikkeiden laatijaksi. Kennelkerhon kotisivut oli uudistettu, olivat itse asiassa tosi hienot ja toimivat.

Kun vepekausi loppuu, ehdin keskittyä muuhun. Anita lupasi miettiä rallytokon omatoimiryhmää hallikaudelle ja ilmeisesti innokkaita tulijoitakin on. Anita pyysi samalla muistuttamaan, että Palveluskoirien agilitykokeisiin kaivataan vielä työntekijöitä. Rimannostajia ja muita helppoja hommia tarjolla. Kunhan saan aikataulut kuntoon, voisin mennä itsekin. Kokeet siis su 27.9.2015.

Luin Tiinan tokokoulutuksen Faceryhmää ja Tiia kertoi, miten treenaa ihmiistä luopumista: X:n kanssa sovellettiin sitä ihmisistä luopumista niin, että kun tuli hyvin kehään vapautettiin takana olevan ihmisen luokse "mene moikkaamaan" ja sai sieltä ruokaa." Novalle tuo harjoitus sopisi, tosin en tiedä, onko sille nyt tarvetta. Jos pelkästään ystäväkoirailemme, niin ihmisistä ei tarvitse luopua. Marvin ja Roni viis veisaavat vieraista ihmisistä. Mutta laitan muistiin, jos idealle on tarvetta. Tiina neuvoo Minnalle sivulletulopeliä näin: "Voisit tehdä vaikka sen sivulletulopelin kautta uuden käskysanan  ja ota tuohon palkkasana treeniin myös rytmin muutokset mukaan, eli palkkasana-rytminmuutos-palkka. Ja sitten voit vaihetelevasti tehdä käännöksissä käännös+palkkasana-palkka ja käännös-palkkasana-palkka. Palkka seuruussa aina jonkun aktiivisen tapahtuman (käännökset, rytminmuutokset) jälkeen." -> Olen koittanutkin toimia noin, mutta panostan siihen, että palkaan aina aktiivisen tapahtuman jälkeen.

Lienee turha sanoa, etten ole vielä edes aloittanut omien koirien kanssa läksyjen tekemistä...

IMG_7002.jpg

Lauantaina on mölli-rallyt. En ole oikeasti harjoitellut kertaakaan juhannuksen jälkeen. Noh, rennolla huumorilla mennään...

Mölliluokka taitaa täyttyä tutuista koirista. Vepeporukastakin kolme kaaharia sekoilee radalla. Tai ainakin Marvin sekoilee!

Rästityöt on tältä erää tehty, en halua ihan hetkeen edes kuulla sanaa opetussuunnitelma. Seuraavaksi paneudun koiraharrasuksiin liittyviin rästitöihin. Niitäkin on vielä jäljellä. Auto on nyt uudestaan autopuolella, jousi vaihdetaan ja jokin muukin häikkä löytyi. Saan auton keskiviikkona takaisin.

______________________________________________________________________________________

Sain auton takaisin ja pääsin aloittamaan kausitokon. Kovasti tutun näköistä porukkaa olikin paikalla. Anniina tietysti vastuuhenkilönä ja Helmi osasi jo vaikka mitä. Johanna oli mäyräkoiran kanssa. Mauri-mäyräkoira on ollut Marvinin kanssa samaan aikaan Piskipalvelun tunneilla ja nyt siis jatkaa kausitokossa. Auralla on mudeja, ja yhden koiran rotua en tiedä.

Kausitokossa ei ole ohjaajaa, vaan jokainen suunnittelee treeninsä itse ja muilta tarpeen tullen apua ja neuvoja. Otin ensin Ronin ja niin uskomattomalta kuin tämä kuulostaakin, treenasimme vihdoin viimein rallya. Eli tein pujottua, spiraaleja, seuraamispätkiä, istumisia... ja meidän kompastuskiveä eli koiran kiertoa, kun koira istuu tai on maassa. Ongelma on hihna, en ole koskaan treenannut paikalla oloja remmin kanssa. Mutta sain kummatkin sujumaan. Auralta tuli hyvä vinkki eteen tulossa, eli palkka kumpaankin käteen, niin koira ei ala istua jommassa kummassa sivussa. Lisäksi alan heittää palkkaa jalkojen välistä. Auran mukaan kumarran liikaa Ronin päälle. Siitä pitää päästä pois. Roni oli hyvin kontaktissa ja tykkäsi treeneistä kovasti.

Lisäksi kokeilin muutaman rallyjutun Marvinin kanssa ja tein jotain perustottiksia. Hyvin toimii ja vauhtia piisaa! Kiva, että kummatkin ovat pitkän tauon jälkeen treenivireessä.

Olin väsynyt töiden jälkeen, mutta treeneissä tuli hyvä olo. Kiva porukka taas koossa.

Liityin takaisin ystäväkoiraryhmään. Huomasin, että Jesyn kotisivut olivat päivittyneet. Esitelyt löytyvät: http://jokioinen.sey.fi/toiminta/ystavaelaimet/ystavakoirien

nimet%C3%B6n.jpg

Vepekärryt autopuolella huollossa. Valot eivät toimineet jos ajoi kuoppaan tai töyssyyn. Johdot olivat kuulemma nippusiteillä kiinni, kuvassa jo parempi kiinnitystapa.

IMG_9978.jpg

Kärryt kuvattuna erilaisesta näkökulmasta.

IMG_9979.jpg

 

Illalla oli toinen kerta rallytokon alkeiskurssia. Roni pääsi demokoiraksi takapään käytöstä ja osasikin homman demoilessa. Kävimme kurssin jälkeen kaupassa, ja herran jestas miten pimeää kahdeksalta on. Syksy on alkaen toden teolla.

Perjantaina oli kunnon saderintama ja ukkosmyräkkä. Ulkoilu jäi ihan minimaaliseksi. Maailma oli harmaa koko illan. Ilmeisesti Teemua yritetään pelotella tai jekuttaa.Olimme kotona kolmen maissa ja ovelta kuului koputus. Koirat nostivat rähäkän ja katsoimme ikkunasta ulos. Kaksi Teemun luokkalaista poikaa oli juoksemassa karkuun. Pysähtyivät kun kysyin asiaa. Halusivat  tietää Teemulta läksyt. Aika riskit tuossa pelottelussa. Ensinkin koirat voivat karata, jos portti jää auki. Toisekseen Marvin hyppisi ja pomppisi pojat maahan. Toivottavasti pelästyivät, kun olin kotona ja koirat haukkuivat. Ostimme porttiin lukon ja tilasin valvontakameran. En toki laitata kameroita kahden neljäsluokkalaisen pojan vuoksi, vaan koen että niistä on muutakin hyötyä.

Lauantaina olin Loimaalla rallyn epiksissä. Marvin sai tuloksen!! Mokasin jotenkin lähdössä ja siitä meni -10. Täytyy selvittää, minkä mokan tein. Saimme erikoismaininnan vauhdikkaasta suorituksesta. Vauhdikkuudessa on riskinsä eli en ehdi lukea ja omaksua kylttejä. Ronille tilanne oli liikaa, ratahenkilökunta ihmetytti, samoin monen kyltin kokonaisuus. Roni ei saanut tulosta.

12021931_10153615581939346_448161940_n.j

12048930_10153615582134346_1324382073_n.

Muistin pitää remmistä kiinni, kun kierin koiran. Oppia ikä kaikki!

Vihdoin viimein esineen pitotreeniä.

https://youtu.be/Xb7hh_Tlu-U

Esineen pitoa vaikka kosken koiraa:

https://youtu.be/xkRmEbgTJUs

 

Roni ja takapään käyttö

https://youtu.be/L0G9e2X1aAE

Sunnuntaina olimme Loimaalla doboilemassa. Nova ei meinannut uskoa todeksi, että pääsi mukaan. Tykkäsi hommasta ihan älyttömästi.

20150920_121310.jpg

20150920_121510.jpg

20150920_123950.jpg

Novan doboiluvideo

https://youtu.be/rj1VCPLayiE