http://yle.fi/uutiset/koiran_nena_loytaa_homeen_luteen_ja_jopa_syovan/7519801

Loppu oli erityisen lohduttava: "

Tottelevaisuudesta voi olla hajukoiralle jopa haittaa

Kiinnostus hajukoirakoulutusta kohtaan kasvaa jatkuvasti. Moni koiranomistaja kyselee koulutuksesta uutta harrastusta koiralleen tottelevaisuuskoulutusten ja agilityjen jatkeeksi. Nämä koirat eivät usein kuitenkaan sovellu hajukoiriksi, sillä ne ovat tottuneet peilaamaan liikaa omistajaansa.

– Tällainen koira voi koko ajan kysyä emännältään tai isännältään katsellaan mitä tehdään. Se ei rupea itse ratkaisemaan ongelmaa. Tämä ei tietenkään käy, sillä eihän ihminen edes haista sitä mitä koira haistaa, Birgitta Kaikkonen toteaa."

Haluan niin kovasti päästä Winnovaan, että melkein tekee kipeää. Ainakin kuukausi täytyy vielä jännittää, ja tosiaan vaikea päästä, jos ei pysty sitoutumaan hommaan sataprosenttisesti.

Ja toinen artikkeli aiheesta: http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/823780/Koira+haistaa+eturauhassyovan?jako=aedc077336521a9aa2192276d2f85475

"Syöpäkoiralle ei ole erityisiä vaatimuksia esimerkiksi iän tai rodun suhteen.

– Kenen tahansa koirasta voidaan kouluttaa syöpäkoira. Ainoana vaatimuksena on, että koiran ohjaaja on suorittanut hajukoiraohjaajankoulutuksen. Tarkoituksena on kouluttaa koirista vakavien sairauksien tunnistajia, jotta mahdollisimman moni saisi varhaisen diagnoosin ja esimerkiksi syövät voitaisiin pysäyttää ajoissa, Paavilainen toteaa."