Pääsin kolmen viikon tauon jälkeen Loimaalle kausitokoon. Porukka on mukava ja kaikki tietävät, mitä tekevät. Tein Ronin kanssa seuraamisia ja uskalsin päästää ensimmäisen kerran vapaaksi ja seurasi ja toimi hyvin. Ylpeä! Tosin kun koiria oli samaan aikaan kentällä, häiriintyi aika lailla. Pakko siis panostaa häiriöiden sietoon ja paljon. Tein seuraamisten lisäksi paikalla oloja.

Vaihdoin puolivälissä koiraa ja Marvin oli yllättävän hyvin käsissä ja kuulolla. Tein perusjuttujen lisäksi ärsykekontorilliharjoituksia. Kausitokoa on vielä kolme kertaa jäljellä. Omien menoja vuoksi ei mennyt ihan putkeen, mutta hiukkasen kuitenkin edettiin ja ryhmätreenit ovat tärkeitä.

Torstaina alkoi odotettu rallytokon kausiryhmä palveluskoirien hallilla. Olin itse innoissani asiasta ja niin oli muukin porukka. Ilona pääsi kouluttamaan nyt ensimmäisellä kerralla. Kerroin ennakkoon, että haluan oppia oikean tavan vauhdinmuutoskyltteihin, Novalla meni epiksissä - 3, kun lähti eriaikaan liikkeelle kuin Laura. Lisäksi en ole sata varma "askel oikealle" -kyltin suorittamisesta. Ihan hirmuinen kiitos Ilonalle, että ohjeistaa meitä ja paneutuun asiaan tosissaan!!


WP_20151105_19_51_50_Pro.jpg

Houkutukseen liittyvä ruokakuppi voi olla noin lähellä maalikylttiä.

 

WP_20151105_19_55_50_Pro.jpg

Radan läpikäymistä.

Meitä on jättiporukka, mutta onneksi halli on niin iso, että tuonne mahtuu radan lisäksi yksittäisistä kylteistä koostuva harjoitusalue. Tein Novan kanssa ahkerasti ongelmajuttuja ja Nova oli hyvin kontaktissa ja teimme pitkiä pätkiä ilman palkkaa. Nova oli enemmänkin sitä mieltä, että ensin työt, sitten palkka. Otin Ronin loppuajaksi mukaan, vaatii hirveästi vielä häiriössä oloa. Teimme jotain pieniä juttuja ja loppu ajan katselimme muiden tekemisiä ja olimme loppuvaiheessa ringissä mukana. Tosi tehokkaat ja kivat treenit. Kumpikin villa rakastaa bassetteja ja Roni pussaili Pinjaakin innolla.

 

Teemun koululta tuli kirje, jonka mukaan neljäsluokkalaisten parissa on ikävä ilmapiiri ja erimielisyyksien selvittämiseen menee aikaa päivittäin. Vapaa-ajalla tapahtuu kaikenlaista, ja tapahtumat vaikuttavat koulunkäyntiin. Olen menossa kokoukseen ja tuon esille turhan ovilla juokseminen.

Ovikellojen soittaminen ja pakoon juoksu

Kaksi Teemun luokkalaista kävi meidänkin ovella ja juoksi karkuun samantien. Meillä homma meni pieleen, kun koirat ilmaisivat pojat ja olisivat etsineet pihalla.  Noutaja on koulutettu ns. haukkuva hakukoira. Etsii ilmavainuilla paikallaan olevia ihmisiä ja ilmaisee haukkumalla ja haukkuu kohdetta niin kauan, että tulen paikalle ja otan tilanteen haltuun.

Minulla oli opetukseton päivä ja olin kotona kahden maissa, kun pojat kävivät. Mitään ei siis sattunut.

Riski on kuitenkin melkoinen, jos pakoon juostessaan jättävät portin auki. En ole myöskään varma, että pojat erottavat koirarodut ja niiden rotutyypilliset niin hyvin, etteivät mene vartioivien rotujen pihoille. Laumanvartijan jäljiltä 10-vuotias on vainaja. Koitan siis selittää poikien vanhemmille, että moinen kiusanteko on inhottavaa ja saattaa pojatkin vaaraan.

Meille tosiaan laitetaan tuosta ja toki muustakin syystä valvontakamerat. Jos pojat kiipeävät lukitun portin yli ja koirat hyppivät sen jälkeen päälle, voin näyttää asioiden oikean kulun kameroiden avulla. Portissa on koirankuvallinen kyltti. Luulisi auttavan vastuukysymyksissä. Jos portti jää auki hölmöilyn vuoksi ja koirat karkaavat, korvausvastuu voi olla suuri (jos koira jää auton alle -> arvokkaan harrastuskoiran arvo + autolle sattuneet vahingot).

Lisäksi samaa pelleilyä pidetään vanhusten palvelutalolla. Huonosti liikkuva vanhus ei ehdi ovelle ja hämmentyy suotta, kun ovella ei ole ketään. Sitä en toki tiedä, kiusaavatko samat pojat vanhuksiakin.

 

Muuten vaan kuvia:

WP_20151031_11_39_42_Pro.jpg

WP_20151031_006.jpg

WP_20151031_004.jpg

Lähdin mukaan haasteeseen.

nimet%C3%B6n.jpg

nimet%C3%B6n2.jpg

WP_20151106_18_50_47_Pro.jpg

Juho oli yökylässä ja sai Kisusta kaverin.

Menimme lauantaina IdeaParkiin eli pojat touhusivat kolmisen tuntia FunParkissa ja itse kävin ostoksille. Ihan kivasti rahaa menikin.

WP_20151108_18_20_17_Pro.jpg

Madotin koirar ja Kisun. Lisäksi aloitin Novalle Cartivet + msm-kuurin. Laitan vielä BOT-loimen välillä päälle. Novan jalka on ollut tosi hyvässä kunnossa, mutta en halua takapakkeja.

Voihan Arvo!!!! http://www.dailymail.co.uk/news/article-3305189/Dachshund-squeezes-huge-teddy-bear-kennel-cuddle-sleeps.html

 

Tuonne WinNovan hajukoirakoulutukseen on kyllä aika lailla mahdotonta päästä. Kuusi pääsee sisälle ja hakijoita riittää. Luulin määrän olevan aika lailla suurempi.... Noh, katsotaan, pääsenkö haastatteluihin. Painotin kuitenkin hakemuksessa aika lailla kirjallisia taitoja ja suunnittelutaitoja.

nimet%C3%B6n.jpg

Meillähän on töissä taas YT-kierros. Koskee tosin vain metallipuolta, mutta vaikuttaa toki minuunkin, jos ryhmiä yhdistetään. Nyt tunnit ovat täydet, mutta mukana on laatutyö ja kollega erosi jo laaturyhmästä. En tiedä, osaanko itsekään toimia siellä. Torstain koulutus näyttää totuuden... jos en ymmärrä mitään, en halua jatkaa ryhmässä.

Olo ja unimaailma on kuitenkin seesteistä. Näen matkaunia ja synnytysunia, kumpikin kertoo jonkin uuden elämänvaiheen alusta.