Maanantai

Nova pääsi rallytokotreeneihin kahden viikon tauon jälkeen. Teimme ensin yksitellen haluamaamme aihetta. Nova treenasi parempia liikkeestä maahanmenoja. On tarjonnut siihen joko istumista tai liukuu hiljalleen maahan, mutta nyt alkaa sujua paremmin. Ongelma on loukkaantuneessa jalassa, mutta motoriikka alkaa hiljalleen palautua.

Lisäksi teimme häiriötreeniä ja Nova ei enää häiriinny oikeastaan mistään. Viimeinen juttu oli kiva: kaikki kulkivat ringissä ja Ilona huusi tehtäviä. Hitain putosi aina pois. Tuli lämmin ja voitontahto nousi pintaan. Lisää nopeutta ja sekä ohjaaja että koira joutuvat kuuntelemaan.

Tiistai

Tiistaina oli opetukseton päivä, tosin kahdelta oli YTO-kokous. Varasin siis koko aamun Kennelkerhon lehden tulostamiseen ja vihkottamiseen. Windows 10: n myötä piti asentaa uudet ajurit ja mikrotuki joutui soittamaan pari puhelua, ennen kuin kaikki oli kunnossa.

Lehdestä tuli hieno, tosin väritulosteissa huomasi, että jostain oli tullut keltaista taustaa, mutta emme enää ehtineet poistaa taustoja. Pieni virhe kuitenkin.

 

Nose work -juttu. Kuvan koira on Vilma, ei Marvin. Roni on toisessa kuvassa.

 

sivu3.jpg

 

 

Vepestä tuli kaiken kaikkiaan kymmenen sivua. Yksi aukeama oli tuloksia: elo- ja syyskuussa oli mahdotonta saada koepaikkaa, mutta siitä huolimatta tuloksia kertyi aukeama täyteen. Hieno tunne! Kaikkien koirien kuvia en löytänyt mistään ja toisaalta kaikkien kuvat eivät olisi mahtuneetkaan. Keräsin yhdelle aukeamalle SM-koirat ja sove-koirat.

 

sivu4.jpg

 

Kirjoitin uusista säännöistä lyhyesti ja kuvia hyödyntäen. Tässä aukeamassa näykyy keltainen tausta. Muuten tykkään kyllä aukeamasta!

sivu2.jpg

 

Tässä aukemassa keltaisuus on vain yhdessä kohdassa. Kiva aukeamana kuitenkin.

sivu6.jpg

 

 

Nuorten koostamat sivut taitoin tarkoituksella nuortenlehtimäiseksi, eli ei pönötyskuvia, väriä, isoja kuvia ja vino teksti.

sivu5.jpg

Kaikkiaan lehteen tuli 40 sivua ja kun ne saadaan tulostettua ja vihkotettua euron kappalehintaan, niin kulut kattavat hädin tuskin musteen menekin.Tosin vie minulta koko työpäivän eli joudun istumaan vihkottajan vieressä koko ajan. Jos en istu, paperi jumiutuu taatusti tai lehtiä kertyy niin paljon, että ne alkavat lennellä lattialle. Koulun vihkottajaa ei ole tarkoitettua näin isoihin töihin, ammattikäytössä olevat ovat toki parempia. Mutta näin toimien alennus on 40 prosenttia.

Ensi vuonna en pysty tekemään lehteä. Iso työmäärä jää pois, mutta toisaalta olen hiukkasen haikeakin asiasta.

Lehteä tekiessä tuli sellainen olo, että kerholla oltaisiin tänä vuonna myöteisempiä toiminnan kehittämiseen, organisointi olisi parantanut ja ihan kaikki ei olisi "ei"-lähtöistä. Toiminnasta on kerrottu avoimemmin; esimerkiksi tänä vuonna näyttelyn työntekijöitä haettiin julkisesti jäsenkirjeen kautta ja jaoston vetäjiäkin hyödynnettiin. Kaksi vuotta takaperin kumpikin noista tavoista oli pois käytöstä.

Keskiviikko

WP_20161012_19_35_52_Pro.jpg

Keskiviikkona oli omalta osaltani nose work -kurssin viimeinen kerta ja vuorossa oli ajoneuvoetsintä. Olimme Lidlin pihalla ja siellä oli yllättävän valoisaa. Kylmää tosin! Onneksi ajoneuvoetsintä sujui nopeasti. Tunnissa kuusi koiraa teki kolme kierrosta.

WP_20161012_19_57_58_Pro.jpg

Marvin oli aivain huippu! Kolme tarkkaa etsintää ja nopeat löydöt.

WP_20161012_19_58_10_Pro.jpg

WP_20161012_19_58_24_Pro.jpg

Ilmaisu kunnossa.

 

Torstai

WP_20161013_08_46_00_Pro.jpg

Torstaiaamu oli talvinen.

Uusimmassa Koiramme-lehdessö oli paljon tuttua. Outi Lius nöffeineen.

WP_20161013_19_11_12_Pro.jpg

Marvinin siskon pennulla on taitava ja aktiivinen omistaja. Kristiina pääsi Nuori koirataituri -kisan finaaliin.

 

WP_20161013_19_11_51_Pro.jpg

Vepen SM-kokeista oli taas juttu!

WP_20161013_19_12_55_Pro.jpg

Päivin juttu käsittele järkevää koiran valintaa. Salmelinien nöffit pääsivät kuvaan.

WP_20161013_19_13_43_Pro.jpg