Olimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa treenaamassa hakua. Paikalla oli belgi, rotikka, hoffi ja bordercollie. Nova pääsi mukaan tallaamaan aluetta, ja olikin aivan ihmeissään touhusta ja juoksenteli ihmisten jaloissa.

Marvin haki ihmisiä innoissaan, teimme muutaman haun, jossa näki kun ihminen juoksi metsään ja sitten muistipaikkoja eli Marvin näki kun ihminen meni metsään, sitten käännettiin toiseen suuntaan, jonne meni myös ihminen. Ensin piti hakea viimeksi metsään lähtenyt, sitten muistin ja hajun perusteella ensimmäisenä metsään mennyt. Toisella kerralla tämä sujuikin hyvin.

Lisäksi kaikki palkkasivat Marvinia ruualla, jotta kiinnostuu vieraista ihmisistä. Tämä onkin hyvä juttu myös vesipelastuksessa vieraalle vientiä ajatellen. Marvinin ei kovastikaan välitä muista.

Kiva harrastus, ja otamme ihan tukemaan vesipelastusta ja tarjoamaan talveksi toimintaa.

Palveluskoirat ovat saaneet Mustin ja Mirrin hallin talvikäyttöön eli koulutuksia voi pitää arki-iltaisin sateelta suojassa, paikassa on vessa ja siellä voi keittää vaikka kahvia.Hiukkasen luksusta!

Koirat pääsivät perjantaina töihin, sillä harrastepäivässä oli mukana hevosia, kaneja ja koiria. Kävimme Mustissa ja Mirrissä ostamassa Eukanuba-säkin, Novalle valjaat, laadukasta kissanpurkkiruokaa ja agilitysarjan. Kokonaisuus maksoi reippaasti alle satasen, vaikka pelkkä säkki olisi maksanut 80 euroa.

P1010008-normal.jpg

P1010001-normal.jpg

Meillä on kaksi pupua, toinen koekaniinia eli katsotaan miten tulee toimeen Aslanin kanssa. Alku on ainakin näyttänyt tosi lupaavalta.

P1010006-normal.jpg

P1010007-normal.jpg

 

Viikonloppu sujui sienestyksen, kyläilyjen ja kotitöiden parissa. Illalla Hirsjärvellä mökkeilemässä eli Marvin ui, koirat testasivat agiesteitä ja jäljestivät. Itselle puusauna teki hyvää!

 

Puput asustavat toistaiseksi tuunatussa kissatarhassa.

P1010004-normal.jpg

 

Ilmojen kylmetessä tulevat toki sisälle.Nyt tyhjillään oleva pesuhuone on hyvä pupula, sillä lattia ja seinät ovat laattaa eikä missään ole sähköjohtoja.

P1010002-normal.jpg

kanila-normal.jpg