Olimme tänään mölleissä ja Väinö otti tuttuun tapaansa kunnon kierrokset paikalle mennessä. Kehään mennessä korvat palautuivat ja sai luoksepäästävyydestä 9 pistettä eli meni tervehtimään. Sinänsä positiivistä, että menee vieraan luokse oma-aloitteisesti eikä hyppää vasten tai syliin.  Ryhmämakuun teki muuten ensimmäisestä kertaa, sitä ei ole treenattu oikeana liikkeenä. Pysyi vaaditun ajan paikalla, tosin aika oli vain puolet oikeasta. Väinö vaatii tai ainakin kuvittelen, että Väinö vaatii, palkan kun lähden pois. Oikeassa kokeessa palkkaa ei saisi antaa.

Seuraamisessa oli aika lailla ulalla. Kuunteli ja ihmetteli tuomarin käskyjä ja läsnä oloa. Luokse tulosta saatiin 9, jääviä liikkeitä laski minun antama ylimääräinen palkka. Teki hypynkin ja jopa seisoi, ei muista käskinkin vain onko oppinut asian niin. Sinäsä hyvä suoritus, että on kerran ennen nähnyt virallisen esteen, kotieste on avonainen ja miltei kolme metriä pitkä.

"Tulos" 107 pistettä eli ALO3, joskin siis palkattuna kokeen aikana ja vapaana seuruustahan saisi oikeasti 40 pistettä.

Posiitivista on se, että koiralta löytyi korvat, totteli käskyt (joskin annoin ylimääräisiä apuja), ei pelännyt kehänauhoja, nautti ainakin luoksetulosta ja leijailee vielä kotonakin onnesta .

Harjoiteltavaa on omassa toiminnassa, palkkaamisen vähentämisessä ja liikkeitä pitää alkaa ketjuttaa ja toki panostaa siirtymiin. Olen käyttänyt Väinöä iltapissalla (ei suostu pissaamaan pihalle) vapaana ja tähän mennessä vapaana lenkityssä on sujunut hyvin. Häiriöitä ei tosin ole paljoakaan. Sinänsä siis vapaana oloa vaikkei tehdäkään mitään harjoitellaan jatkuvasti.

Seuraava mölli olisi 26.9., mutta olen silloin mediakoulutuksessa, eli en pääse sinne. Täytyy katsoa 10.10. kerta. Itse tykkäsin mölleillä! Virallisiin tokeisiin voidaan mennä muutaman vuoden päästä.