Lokakuu vaihtuu marraskuuksi ylihuomenna. Syksy on mennyt tähän mennessä älyttömän nopeasti, mutta marraskuu lienee hidas kuukausi, sillä siihen ei osu mitään piristettä.
Olemme edelleen lenkkeilleet pelloilla ja lauantaina näimme pupun, ja pupu sai kovan kyydin. Marvin tulee hyvin luokse, ja pahin kiskominen ja hyppinen on jäänyt pois.
Otimme lauantaina kolmen kupin kanssa eteen menoa ja homma sujuikin hyvin. Odottaa lähtölupaa ja kuuntelee käskyjä. Otin kummankin kanssa maahanmenoa ja harjoituksen jälkeen lähdin pois ja Marvin jäi maahan. Noh, menin vapauttamaan toki heti. Lisäksi treenaan palautuksia ja jos heitän liian lähelle, Marvin ottaa esineen suuhun ja juoksee sen kanssa kauas ja tuo sitten minulle käteen.
Teimme sunnuntaiaamuna syksyn viimeisen verijäljen, joka meni suht persiilleen. Olin vissiin tehnyt jäljen huonosti, sillä kumpikin hukkasi sen kertaalleen.
Olimme nomeilemassa Tammelassa Merjan, Pennin ja Kurun kanssa. Marvin aloitti taas säheltämisen ja vetämisen. Merja neuvoi katkokävelemään eli pysähtymään ja ottamaan koiran aina luokse, aloittamalla perusasennosta ja jatkamaan sitten kävelyä. Merja saikin Marvinin kuulolla, eron näki jo korvista. Otimme motivoidun noudon eli dummy heitetään niin, että koira sen näkee. Olin liian hätäinen lähetyksessä, mutta Marvin lähti vauhdilla, etsi uutterasti ja löysi dummyn. Juoksi innolla luokse, mutta jätti ensimmäisen kerran palauttamatta. Toinen kerta meni palautuksen suhteen hieman paremmin.
Merja neuvoi rauhoittumaan ja hidastamaan kaikessa toiminnassa ja näytti, miten kauan antaa koiran pitää dummya suussa ennen poisottoa. Kuru-labukka haki kaksi dummya vedestä ja sitten variksen metsästä. Kuru osaa laskea yhteenlaskua eli lopettaa haukkumisen kun Merja rentoutuu. Toimi samoin leikkiessä.
Kävimme vielä yhdessä lenkillä. Marvin käyttäytyi hyvin, mutta Väinö haukkui Kurua. Väinö haki kuitenkin koko ajan kontaktia ja kävi luonani. Opettavainen päivä!!
Juho oli illalla leikkimässä - tai pelaamassa - Teemun kanssa, ja koirien suhteen kaikki sujui hyvin. Taisivat olla väsyneitä.