Olin perjantaina Annen luona treenaamassa Bh-koetta varten. Marvin oli täynnä energiaa eli oma Espoon reissu takana ja toisaalta en ehtinyt tehdä aamullakaan mitään. Teimme seuraamisia ensin remmissä ja sitten vapaana. Marvin pysyi hyvin hanskassa ja malttoi jäädä vierelle. Häivytimme hiukan palkkaa ja jatkoimme seuraamisia.

Jossain vaiheessa teki muutaman vierestä poistumisen kun juttelimme. Pysyy siis työn teossa vierellä ja kontaktissa, mutta odottelua ei kestä.

Jutustelimme paljon kaikenlaista mielenkiintoista. Marvin pääsi uimaan Rehtijärveen.

Marvinin kasvattaja käy Trainers Housen koulutusta ja kirjoittaa kurssista Mopen blogi. Etsin Mopen blogin käsiini ja luin lähellä pysymisjutun:

Treeni meni niin että koira pidettiin hihnassa kädessä kun tultiin sisälle tilaan. Kun koira veti hihnaa kireelle ja huomio oli muualla, lukittiin käsi ja koko oma kroppa paikalleen. Kun koira ennemmin tai myöhemmin vilkaisi ohjaajaan (ei silmäkontaktia, vaan ihan vilkaisu riitti), ohjaaja lähti juoksemaan muutaman askeleen taaksepäin ja kehusanan myötä palkka alas jalkojen väliin. Ja tätä sitten toistettiin niin että koirat ottivat kontaktia - käynnistivät ohjaajan liikkeelle - juoksivat ohjaajan kiinni ja saivat palkan - ja uusi kontakti jne. Kolmannella kierroksella Moppe oli edelleen hihnassa varmuuden vuoksi, mutta kesti jo sen että kouluttaja pompotti tennispalloa vierellä ja yli, mäiski raipan päässä olevan narun päässä olevaa pientä vinkua pään yli lattiaan ja veti sitä jalkojen vierestä ohi yms ja vaikka vähän cockeripojan pää pyörikin niin lopuksi ei ehtinyt sitäkään. 

Tässä oli edelliskertaan verrattuna huomattavaa tuo häiriön lisääminen ja se että vaikka taustalla onkin tuon tyyppisiä harjoituksia, niin niissä Moppe on vaan joutunut "jäätymään" paikoilleen, nyt sen edellytettiin seuraavan minua ja pelaamaan minun kontaktipeliä häiriöistä huolimatta. 

Hahmotin, mitä pitää tehdä ja treenailin hommaa. En tiedä, oppiko koira mitään, mutta itselläni oli hauskaa. Jatkan tätä touhua ainakin viikon.

Roni oli perjantain pentukurssilla, ja kaikki sujui ongelmitta. Kiinni ottovaiheessa tuli suoraan luokse, esiintyi näyttelytreenipöydällä ja oli tosi hyvin kontaktissa ohituksissa. Teimme tosi tiiviitä ohituksia.

Ikävä juttu, mutta Nova ontuili lauantaina ja sunnuntaina. En tiedä, mistä alkoi nyt. Vastaavaa on ollut aikaisemmin, mutta siitä selvittiin kipulääkekuurilla. Menemme ensi viikolla eläinlääkäriin ja katsotaan sitten, miten edetä. Kasvattaja ehdotti, että Novalta kuvataan koko luusto, niin saadaan samalla viralliset kuvat. Tosin tähän pitää tilata aika muualta eli kestää tovin.

Hyviäkin uutisia on sentään tarjolla. Tein lauantaina Marvinin kanssa lähellä pysymistä ja Teemu heitteli dummya, ja sain silti kontaktiin. Onnistui Valijärvellä ja Jokioisten keskustassa. Keskussa oli kolme koiraa miltei vieressä eikä sekään häirinnyt. Tajusin tosin, että teen samaa hommaa, mitä Tähkän Sirpa neuvoi ottamaan seuraavaksi haasteeksi. Tarvitsin siihen vain kirjalliset ohjeet….. Jatkan kuitenkin samaa hommaa koko viikon.

Olimme Rehtijärvellä kahluutreeneissä, Urmas oli mukana. Treeni oli Marvinille tarpeen, sain hallintaan rannassa, pysyi paikoillaan istumassa, vaikka esineen vastaanottaja kahlasi veteen ja vei köyttä ja liivejä ja saatiin loppuun supersuoritukset eli ei pudota. Seuraava haaste on saada matkaa pidennettyä. Panostin siis nyt koiran käsissä pysymiseen ja esineen rauhalliseen antamiseen, pudotus jää niillä pois. Urmas oli myös hyvin kontaktissa ja vein lopuksi ilman pudottamista.

Marvin siis suoritui vieraalle viennistä, vaikka vesielementti tuli mukaan, seuraava haaste on matkan pidentäminen.


Kuva kertonee, miten kovan työn takana hallinta on rannalla.....

10276417_10152359767269346_955986965_n-n

Kuva: Pia Taiminen

Jos vepevaljaat kiinnostavat, niitä voi tilata info@supersankarit.fi Kyseessä yhteistilaus Belgiasta. Valjaiden hinta tulee olemaan n. 60 €/kpl. Tilatessa kannattaa mainita koiran koko, vaikka säätövaraa onkin runsaasti.

valjaat-normal.jpg

Minun pitäisi saada kolme erillistä projektia kuntoon. Tässä veljeni versio samasta aiheesta. Onneksi sain oppikirjaan mekaaniset korjaukset tehtyä, sitten pakotan itseni kirjoittamaan yhden osion vaikka kappale/päivä tahtia.

terry_remastered_0062-normal.jpg

Tiistaina löytyi uusi häiriötekijä. Olin tutustumassa vetoilajeihin. Ihan yhtä kovaa ei menty, kuin tässä videossa...
http://www.youtube.com/watch?v=PNk6GfKPfTw mutta kivaa oli ja Marvin nautti juoksemisesta.

Keskiviikkona vientiä

Sovellettu vepeliike: Pikken vienti veteen

Kuva%20138-normal.jpg

Urmas vie

Kuva%20141-normal.jpg

Urmas vie kunnolla uimasyvyydessä

Kuva%20144-normal.jpg

Kuva%20150-normal.jpg

Marvin valmiina viemään

Kuva%20155-normal.jpg

Vientiä

Kuva%20160-normal.jpg

ja palkan kanssa rantaan

Video Marvinin viennistä

http://youtu.be/jInGM8YE2PI

Marvin käy hiukkasen kierroksilla ja vedessä oleva ihminen on aikamoinen häiriö. Pitää lisätä häiiröitä seuraavaksi.

http://youtu.be/WQWKHegvLAM

Kuva%20122-normal.jpg

Ja juokseminen on aina kivaa!

Kuva%20133-normal.jpg

Kuva%20131-normal.jpg

Oli suunta sitten mikä tahansa.

Kuva%20154-normal.jpgKuva%20162-normal.jpg