Maksoin pesuhuoneesta 600 euroa tekijälle tilipäivänä, ja toinen samanlainen summa lähtee vielä, kun homma on valmis. Nyt työtä hidasti se, ettei valu kuivunut odotetusti, pesutiloissahan ei ole mitään lämmitystä vielä.

Lisäksi maksoin varausmaksun koirasta, kyseessä on pentu, mutta pentu on jo luovutusiän ylittänyt eli selvästi kehittyneempi kuin 7-viikkoinen pentu. Koira on jo käynyt rautatieasemalla ja agilityhallissa eli  sosiaalistumista on tapahtunut. Tarkoituksena tosiaan saada Lauralle agilityyn koira ja pelastuskoiratoimintaan sopiva koira. Mutta tarkemmat tiedot kun koira on jo meillä! Koiran hankinta tuntuu äkkinäiseltä, mutta asiaa on pohdittu jo puolisen vuotta, mutta ennen remontin valmistumista en ole voinut edes ajatella koiran hankintaa. Nyt siis odotellaan hiihtolomaa :)

Novan tokotreeni jäivät perjantaina väliin, sillä Laura ei pääse ja jään itse Teemun kanssa kotiin. Ilmeisesti sikainfluenssa-aalto alkoi. Lisäksi peruin sunnuntain hakutreenit, sillä Teemun tila vaatii tarkkailua kokoaikaisesti. Maanantain näyttelytreenitkin jäivät väliin, sairaus on tosi sitkeä. Laitoin juuri viestiä, että Novan jää seuraavakin toko väliin enkä yksinkertaisesti jaksa mennä sunnuntaina hakuun. Syistä kertoilen myöhemmin.

Marvin sen sijaan saa ajaa syntymäpäivälahjaksi verijälkeä, veretys perjantaina ja ajo lauantaina. Metsässä on pitkiä pätkiä maata esillä, joten jälki eteni niitä pitkiä ja oli suht helppo. Marvin ajoi jäljen jälkitarkasti ja varmasti. Kävimme Pikken kanssa yhteislenkillä. Kotosalla tein vielä malttitreeniä ja pelastusliivien noutoa. Mejästä on avattu tällainen sivu: http://www.meja.fi/

 

Iltapäivällä ajoin vielä pk-jäljen ja Marvin suoriutui siitäkin ongelmitta ja rauhallisesti.

002-normal.jpg

Herkullinen kaato

Sunnuntaina teimme kunnon metsälenkin Pikken kanssa, Marvin vahti Pikkeä koko ajan ja ajoi aina takaisin laumaan. Ajoin pk-jäljet, ja laitoin suht paljon ruokaa matkalle. Marvinkin malttoi jäljestää maavaanuisesti ja tarkasti. Pikke antoi ongelmitta kiinni ja kaikki olivat älyttömän väsyneitä.

Tosin uhkarohkea kissa tuli pihalle ja sai häädön.

IMG_1148-normal.jpg

IMG_1149-normal.jpg

IMG_1151-normal.jpg

Lemmikkipalstojen nöffiosastolla sairausketju jatkuu taas; pakko myöntää, etten ymmärrä hölkäsen pöläystä uusimmista viesteistä. Avoimen terveyskannan tarkoituksena on kuulemma vain mustamaalata tiettyjä henkilöitä koirien välityksellä. Olen jutellut yleisellä tasolla terveystietokannasta Annen kanssa kun olin hakemassa Marvinia. Mietimme sellaista, että jos terveystiedot olisivat sukutaulujen yhteydessä ja jos yhdistelmää suunnitellessa kummaltakin puolelta näkyisi samoja sairauksia, niin kasvattaja osaisi varautua riskiin. Jos päättäisi ottaa riskin, kertoisi myös pennunostajille että suvussa on paljon allergiaa (tai muita sairauksia), uskallatko ottaa silti pennun?

Sen sijaa GR:n puheenjohtaja kirjoitti samantyylisesti ongelmasta todella fiksun kirjoituksen: https://www.facebook.com/groups/646399115410103/permalink/686502041399810/

Samantapaisesta asiasta voi kirjoittaa fiksusti ja rakentavasti tai uskomattoman sekavasti ja syyttelevästi.

 

Palveluskoirien jäsenkirje ilmestyi ja ilmoittauduin samantien hakuleirille. Tarjolla olisi myös pk-tottista ja jälkeä. Päädyin kuitenkin siihen, että menen vain hakuun, pk-tottiksessa olemme niin alussa, ettei koulutuksesta ole hyötyä tässä vaiheessa. Jälkikin saa jäädä väliin, Marvin treenaa tai kisaa sen viikonlopun mejä-jälkeä, hyödyllisempää meille.