Hyvä juttu Jaanasta ja operantista koulutuksessa: http://shl.fi/2016/02/03/lempeasti-koulutetut/

Oisi kivaa mennä Jaanan kurssille Ronin kanssa, mutta nyt on pakko säästellä rahoja.

Yt-asia on ei ole edennyt paljoakaan, sen verran on tullut tietoa, ettei irtisanomissuoja koske ketään. Eilisessä Turun Sanomassa oli juttua Salon ammatti-instiuutin yt-kierroksesta. Menee AVIn tutkittavaksi. Samassa jutussa kerrottiin Loimaan ja Uudenkaupungin YT-asioista.

Anu vinkkasi tällaisen ohjelman:

https://www.canva.com/

Loimaan Kennelkerhon Facebook-ryhmässä on vilkas keskustelu kesän treeneistä ja ulkokentän sijainnista. Asia ei itseäni liikuta, sillä en treenaa kesällä kuin vedessä, ja jos kenttätreenille on tarvetta, käyn palveluskoirien kentällä. Arvostan kerhon tapaa kysyä jäsenten mielipiteitä ja uskallusta lähteä uusille urille! Asioista voidaan olla eri mieltä ja ollaankin, mutta jäsenten ääni pääsee kuuluviin ennen päätösten tekoa.

Miettivät tosiaan, pidetäänkö kesäkoulutuksia Riihikoskella ja/tai Forssassa Pussikoirien kentällä. Keskustelussa tuli hienosti esille myös se, että isommalla kerholla saa enemmän aikaiseksi. 90-luvun muoti-ilmiö oli perustaa joka lajille ja joka kylään oma koiraseura.

Käytin torstain opetuksettoman päivän kaksois-saksalaisen opetteluun. Jee! Osaan sen. Eipä mennyt päivä hukkaan.... mutta olin kunnon metsälenkillä. Ihan keli, tarpeeksi lunta ja pari astetta pakkasta.

Illalla oli rallytokoa ja Ilona pääsi kouluttamaan.

12694941_1065896996866070_90056937658755

Harjoittelimme ensin omia mekaanisia taitojamme. Sama harjoitus siis kuin nose workissa. Otan palkan edelleen hiukan liian aikaisin taskusta.

12654329_1065899190199184_61016411675085

Teimme erilaisia puolen vaihtoja eli koira vaihtaa puolta jalkojen välistä, edestä ja takaa. Nova osaa mennä jalkojen välistä ja takaa, mutta edestä puolen vaihto ei suju laisinkaan.

_________________________________________________________________________

Näin taas karhu-unta. Nyt silitin karhuemoa, jotta pääsin sen ohi turvallisesti. Aika lailla mielenkiintoista....

KARHU. Karhuemo kuvaa unennäkijän helliä piirteitä hoivatessaan pentujaan. Karhu kuvaa myös voimakkaita ja usein agressiivisia ominaisuuksia. Voimakkaat tunteenilmaisut sekä vihan että rakkauden puolesta yhdistyvät tässä eläimessä.